Menu

None

Interview met contextueel therapeut Gerrie Reijersen van Buuren

Doorgaans is het vrij moeilijk voor mensen om zich te uiten. Nog lastiger wordt dat als je besluit in therapie te gaan. Help, hoe kom je dan uit je woorden? Gerrie Reijersen van Buuren gebruikt een therapievormwaarbij je niet hoeft te praten. Door met playmobilpoppetjes te spelen laat ze mensen op zoek gaan naar hun diepste drijfveren. Cliënten staan versteld over de inzichten die dit oplevert. Relevant voor iedereen die werkzaam is als hulpverlener in het pastoraat.

Verlangen naar erkenning

Verlangen naar erkenning - Gerrie Reijersen van Buuren

“In een oogopslag kon ik mezelf en mijn hele familie overzien. Ik zag een totaalplaatje van mezelf en opeens wist ik wat ik moest doen.”
Gerdien (cliënt)

Wanneer je als kind geen ruimte krijgt jezelf te zijn, verberg je het meest wezenlijke van jezelf. Je ontwikkelt je sterke kanten en je verstopt je kwetsbaarheid. Je doet alsof je sterk bent, maar dat ben je niet. Dit houd je doorgaans lang vol… totdat je klachten krijgt. De poppetjestherapie helpt je om weer dichter bij jezelf te komen en te zijn wie je bent.

Gerrie Reijersen van Buuren is contextueel- en systeemtherapeut. Ze heeft een praktijk voor contextuele therapie: individu, relatie, gezin en familie. Vanuit haar praktijk traint zij therapeuten en andere hulpverleners te werken met de methodiek ‘Therapie in Beeld’. Daarnaast is zij verbonden aan Nederland wordt Wijzer.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken