Menu

None

Jantine Veenhof: 'Door onderlinge verschillen leer ik God beter kennen'

Ds. Jantine Veenhof, predikant in Wateringen, schreef het boek Veelkleurigheid in de serie Essentials.
 
‘Door onderlinge verschillen leer ik God beter kennen’
‘Sinds ik in Amsterdam allerlei verschillende mensen heb ontmoet, oordeel ik minder over anderen. Tegelijkertijd roep ik als predikant mensen op om te veranderen. Dat is wel eens lastig,’ vertelt Jantine Veenhof. Zij is sinds 2012 actief als dominee in Wateringen. In het verleden was ze missionair werker in onze hoofdstad. Jantine ontmoette allerlei verschillende mensen en kreeg steeds meer oog voor de door God geschapen veelkleurigheid. Onlangs schreef ze daarom haar boek Veelkleurigheid.
Jantine_Veenhof
Jantine Veenhof
Jantine groeide op in Veenendaal. ‘Toen ik naar Amsterdam verhuisde, ging er dan ook een nieuwe wereld voor mij open. De mensen in mijn wijk verschilden enorm. Van vluchtelingen met weinig geld tot rijke Amsterdammers die al hun hele leven in de stad wonen. Door de vele ontmoetingen heb ik geleerd om met een minder oordelende houding naar anderen te kijken. Het wij-zij denken heb ik steeds meer aan de kant gezet. Zonder dat ik mij er zelf bewust van was, drukte ik door vooroordelen een stempel op mensen uit mijn buurt. Daardoor ontstaat scheiding en ik ben ervan overtuigd dat God dat niet voor ogen had toen Hij ons schiep.’
 
Lees het volledige artikel op www.cip.nl.
 
Veelkleurigheid-vogel2.indd
 

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken