Menu

None

Over FOMO, bubbels, sociale media..

In Stand Up Theology beschrijft Tim Vreugdenhil tien kernwoorden uit onze tijd, zoals vrijheid, liefde, angst, grip en stress. Ieder woord voorziet hij van een spirituele dimensie.

Stand-up theology - Tim Vreugdenhil

‘Stand-up theology’ is een toegankelijk en onderhoudend boek met veel voorbeelden uit de populaire cultuur die gelinkt worden aan verhalen en personen uit de bijbel waardoor de theologie weer ‘nu’ en praktisch wordt. Een verrassend boek vol verdieping dat de christelijke normen en waarden in een hedendaags licht zet.

‘Het is fascinerend dat Jezus iedereen wist te boeien. Hij kon de vragen, zorgen, maar ook leuke zaken bespreken. Hij zei dingen die mensen tot nadenken stemden.’ – Tim Vreugdenhil in Het Parool.


Boekentip: Vrijspraak voor Losers

Vrijspraak voor losers - Nadia Bolz-Weber

In ‘Vrijspraak voor losers’ houdt Nadia Bolz-Weber een vlammend pleidooi voor religieuze vrijheid. In een eerlijke, verhalende stijl vertelt zij over haar werk als pastor. Zij ontdekt dat God zich laat vinden in alle mensen. Keer op keer ontmoet ze God in mensen die het minst geschikt lijken: een agnost, een travestiet of een criminele bisschop. Door deze onheilige heiligen te ontmoeten, leert ze wat genade is. Dit boek laat zien wat er gebeurt als gewone mensen brood en wijn delen, de Bijbel lezen en elkaar hun levensverhalen vertellen.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden