Menu

None

Populair dagboek om uit te delen door kerkenraden

populair geschenk namens kerkenraden

Ook dit jaar verschijnt hij weer: de Bijbelse Dagkalender. Sinds jaar en dag is dit het meest populaire dagboek om uit te delen onder gemeenteleden en bewoners van zorginstellingen. De meditaties in de Bijbelse Dagkalender zijn kort en bondig en volgen het leesrooster van het Nederlands Bijbelgenootschap. Hieronder een meditatie uit deze dagkalender, verzorgd door ds. C.S. van Andel, protestants predikant uit Houten.


‘Toen ze van de berg afdaalden, gebood Jezus hun: ‘Praat met niemand over wat jullie hebben gezien voordat de Mensenzoon uit de dood is opgewekt.’ – Matteüs 17:9

Het kan een erfenis zijn die je liever niet had meegekregen: een geheim. Doordat jij bij een bepaalde familie hoort, weet je dingen uit het verleden die andere mensen niet mogen weten. Met de vragen die je erbij hebt, kun je eigenlijk bij niemand terecht. Misschien heb je het weleens geprobeerd, maar de reacties van de buitenwereld waren afwijzend, ontkennend of
ongeïnteresseerd. Je zult het maar hebben, zo’n geheim dat brandt in je hart. Hoe eerlijk was het van je voorouders om jou hiermee te belasten?
Was het niet beter geweest om duidelijk te maken wanneer de geheimhouding zou worden opgeheven? Je bent nu voortdurend in tweestrijd tussen trouw aan je familie en eerlijk verlangen naar de openbaring van de waarheid. ‘Praat met niemand over wat jullie hebben gezien voordat de Mensenzoon uit de dood is opgewekt’ (Mat. 16:9).


bijbelse dagkalender 2020 klein

Veel diaconieën, kerkelijke commissies en zorginstellingen geven de Bijbelse Dagkalender als geschenk aan bewoners en gemeenteleden ter gelegenheid van Kerst of de jaarwisseling. Speciaal voor deze gelegenheid bieden we u de Bijbelse Dagkalender weer aan tegen aantrekkelijke kortingen. Hoe meer exemplaren u bestelt, hoe hoger de korting….

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden