Menu

Basis

Twee druppels water

BEELD EN TEKST: Stephan de Jong, predikant in de Protestantse Gemeente Oudemirdum-Nijemirdum-Sondel en redactielid van Open Deur.

Er waren eens twee druppels water. Ze werden verliefd op elkaar. De meeste mensen hebben zoiets nooit gezien; ze kijken wel, maar zien zo weinig. De ene druppel zei tegen de ander: ‘Ik vind je zo koel.’ De ander antwoordde: ‘Ik vind je warm.’ De ene zei: ‘Je laat zo mooi het licht door.’ De ander zei: ‘Je glanst zo mooi.’ De ene: ‘Je lest mijn dorst.’ De ander: ‘Als ik jou zie, krijg ik dorst.’ Ze waren heel verliefd op elkaar. Misschien omdat ze zo verschillend waren. Terwijl ze volgens veel mensen als twee druppels water op elkaar leken. Maar ik zei toch al: mensen kijken wel, maar zien zo weinig.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken