Menu

None

Zie, de regenboog!

Zie de regenboog en prijs zijn maker’ is een praktische handreiking voor roze vieringen. LHBT-predikant en theoloog Wielie Elhorst schreef dit boek samen met theoloog en predikant in opleiding Stijn van der Woude. Hier kunt u de recensie van Drs. P.F. Goedendorp over de handreiking lezen. Verder onderaan de pagina kunt u alvast een klein stukje uit het boek lezen.

Chris Barbalis - rainbow

    Een verkenning op grotendeels nog onontgonnen gebied

Terwijl godsdienst in het publieke domein onder druk staat, bloeien de “roze vieringen’ tegen de trend in. Er komen er steeds meer bij.
In deze bundel wordt bij het waarom en hoe van de vieringen stilgestaan. Voor mensen uit de LHBT+-gemeenschap zijn het veelal bevrijdende ervaringen. Bevrijding, troost, hoop en opstanding spreekt door de bijdragen in het boek heen.

Meer dan honderd bladzijden met voorbeeldliturgieën en ruim zestig met teksten, gebeden en preken geven een goede indruk van roze vieringen en reiken ideeën aan voor het zelf organiseren ervan. Bijlagen met beschikbare liederen en muziek en plaatsen waar roze vieringen worden gehouden, een literatuurlijst en relevante Nederlandse websites. Met voorwoorden van René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, en Tanja Ineke, voorzitter van COC Nederland. Van de samenstellers is Elhorst als protestants predikant werkzaam in de Amsterdamse LHBT+-gemeenschap en bestudeerde de theoloog Van der Woude de verschillen tussen christelijke homoseksuele en heteroseksuele studenten. Voor betrokkenen bij de christelijke LHBT+-gemeenschap.

Het boek vormt een verkenning op grotendeels nog onontgonnen gebied.

Drs. P.F. GoedendorpZie de regenboog en prijs zijn maker

Zie de regenboog en prijs zijn maker

    

Een handreiking voor roze vieringen

Het belang van roze vieringen is groot, omdat LHBT-ers vaak een kloof ervaren tussen hun geloof en geaardheid.
Maar wat is een roze viering?
Hoe organiseer je zo’n bijeenkomst?
Welke Bijbelverhalen en liederen zijn daarvoor geschikt?

Zie de regenboog en prijs zijn Maker’ geeft antwoord op deze vragen.

   Je zult zien dat je er blij van wordt! 

René de Reuver, scriba van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland, schrijft een voorwoord in het boek Zie de regenboog en prijs zijn Maker’. Hij vertelt hier meer over de regenboog als symbool en over de regenboog in de Bijbel.
Het voorwoord kunt u hier lezen. 

   

   N.a.v. Zie de regenboog en prijs zijn maker | Wielie Elhorst en Stijn van der Woude (red.) | Uitgeverij Kok | Als hardcover | Als e-book

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden