Menu

Basis

6. Deskundigen

www.eenzaam.nl: Op deze website van Coalitie Erbij vind je onder andere informatie over eenzaamheid, tips om eenzaamheid tegen te gaan, adressen waar hulp gezocht kan worden, activiteiten en nieuwsberichten.

Op de Facebookpagina van Coalitie Erbij zijn veel voorbeelden te vinden van manieren waarop mensen eenzaamheid bestrijden.

www.eenzaamheid.info: Een site met tips om (beter) met je eigen eenzaamheid of die van anderen om te gaan. Via de site kun je je, als je je eenzaam voelt, ook aanmelden voor het gratis online programma ‘Creatief Leven’.

www.stopeenzaamheidzelf.nl: Een samenwerking tussen Cruciaal (christelijke GGZ), de Driehoek (kerkmaatschappelijk werk) en de EO. De site geeft informatie over eenzaamheid, maar ook de gelegenheid er iets aan te doen. Je kunt hier het werkboek ‘Stop eenzaamheid zelf’ bestellen.

Sensoor: Een hulplijn die 24 uur per dag gebeld kan worden voor een vertrouwelijk en anoniem gesprek met een vrijwilliger. Het telefoonnummer is 0900-0767 (5 cent per minuut). Via de website www.sensoor.nl is er ook de mogelijkheid om te chatten met de vrijwilligers van Sensoor.

Ook Humanitas biedt de mogelijkheid om contact te zoeken en vertrouwelijk en anoniem je verhaal te doen. Dit kan door online te chatten met een vrijwilliger van Humanitas, via de website www.hetluisterendoog.nl, iedere dag van 14 tot 23 uur en op zondag van 11 tot 23 uur.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken