Menu

None

Alianna Dijkstra in gesprek met RTV Oost

Afgelopen zondag ging Alianna Dijkstra in gesprek met Ina Brouwer van RTV Oost over haar boek Is er een hemel voor autisten?.

Bij journaliste Alianna Dijkstra uit Mastenbroek werd op latere leeftijd de diagnose autisme gesteld. Ze was er niet blij mee, “want het gaat nooit meer over”. Maar nu heeft ze meer grip op haar leven. “Ik weet nu precies wat ik wel en niet moet doen.” Ze schreef diverse boeken over autisme. In haar laatste boek ‘Is er een hemel voor autisten?’ praat ze met lotgenoten over autisme en geloof.

Arjan uit Zwolle (hij wil niet met zijn achternaam genoemd worden) heeft een hele zoektocht naar zijn ideale kerk achter de rug. Hij weet van zichzelf dat hij niet goed tegen prikkels kan. “Een band met opwekkingsliederen in de kerk? Nee, liever niet.” Maar ook een gezamenlijke maaltijd met veel kerkgangers trekt hij niet. “Al dat gewauwel, daar kan ik niet tegen.”


Is er een hemel voor autisten?

Omslag 'Is er een hemel voor autisten', van Alianna Dijkstra

In Is er een hemel voor autisten? brengt Alianna Dijkstra autisme en geloof met elkaar in gesprek. Ben je boos op God omdat je autisme hebt? Is er aandacht voor autisme binnen je kerk? Denk je dat God autisme kan genezen? Alianna Dijkstra schuwt in dit boek geen enkele vraag over mensen met autisme en hun geloof. De schrijfster doet ook verslag van activiteiten rondom dit thema. Zo organiseert een kerk prikkelarme kerkdiensten speciaal voor deze doelgroep. Christelijke professionals komen aan het woord over het werken met cliënten met autisme. De mensen in dit boek komen uit verschillende kerkgenootschappen maar delen hun geloof in God en hun band met autisme. Van Alianna Dijkstra verscheen eerder Autisten liegen niet en Autisteneiland.  

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken