Menu

None

Beleef de Matthäus thuis met de Matthäus podcast

Tweedelige podcast neemt je, ook in tijden van Corona, mee op een bezinningstour door Bachs meesterwerk.

De Matthäus Passion, nergens ter wereld is ‘ie zo vaak te horen als in Nederland. Ook dit jaar stonden er weer honderden concerten gepland maar die gaan allemaal door de Corona-crisis niet door. Ook de paasdiensten zijn afgelast. Voor wie op zoek is naar bezinning en in aanloop naar Pasen toch van het muzikale lijdensverhaal van Bach wil genieten is er de tweedelige Matthäus-podcast. Daarin gidst Radio 4 presentator Lex Bohlmeijer je samen met violist en Matthäuskenner Carel den Hertog door de rijkdom van de Matthäus Passion.

Waarom raakt de Matthäus ons zo en wat hoor je precies in Bachs meesterwerk? Hoe boetseert Bach als een beeldhouwer zijn koren, solisten en orkesten tot een groots drama, vol verraad, vertwijfeling, liefde en troost?

Een muzikale tour voor beginners, liefhebbers en kenners die je voor altijd anders laat luisteren!

Carel den Hertog, dirigent, violist en samensteller van de podcast:

Iedere keer dat ik de Matthäus speel ben ik weer getroffen door de muzikale uitbeeldingskracht van Bach. Je hoort de slang in de muziek naar beneden kronkelen, je hoort de splinters van het kruis schuren en hoe donder en bliksem over elkaar heen buitelen. Maar bovenal ben ik altijd weer onder de indruk hoe Bach de emotionele boodschap van een universeel verhaal over liefde, verraad en trouw ook bij de argeloze luisteraar weet over te brengen. 

Waar is die Matthäus Podcast dan te vinden?

De Matthäus Podcast is te vinden op nporadio4.nl/podcast

Beluister het voorproefje

Actuele boeken over de Matheus Passion:

Matteus Passie Ria Borkent
De matteus Passion van Bach O. de Moor
Dramatiek in Bachs Mattheus Passion Ouweneel

Bekijk ook de mooiste boeken voor de veertigdagentijd!

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken