Menu

Premium

Kindermoment Genesis 32:29

Een wandelaar op pad

Van binnenuit veranderen

Voortaan zal je naam niet Jakob zijn maar Israël.

Genesis 32:29

Nodig

  • Een bloempot die er aan de buitenkant mooi en schoon uitziet, maar aan de binnenkant vies is.

  • Eventueel vooraf van enkele kinderen de betekenis van hun naam opzoeken.

Vaak hebben namen van mensen een betekenis. Weet iemand van jullie wat zijn/haar naam betekent? Laat de kinderen dit vertellen. Vertel van een paar kinderen de betekenis van hun naam.

Vandaag gaat het verhaal over iemand, die van God een andere naam kreeg. Dat deed de Here God niet zomaar, omdat Hij de eerste naam niet mooi vond. Het had te maken met de betekenis van die namen, maar ook met wat er gebeurd was. Jakob, zoals deze man eerst heette, was veranderd. Hij was zich anders gaan gedragen. God had hem van binnenuit veranderd.

Je kunt dat vergelijken met een bloempot. Laat de bloempot zien. Aan de buitenkant ziet hij er mooi en schoon uit. Maar als je naar de binnenkant kijkt, zie je dat hij helemaal vies is. Hij lijkt niet op de mooie buitenkant. Bij ons kan het er van binnen ook niet zo mooi uitzien. We doen dingen die verkeerd zijn, we denken onaardige dingen over elkaar, we willen elkaars speelgoed afpakken, enz. Dat is niet goed.

De Here God wil dat we dat niet doen. Hij wil dat we juist goede dingen doen: aardig zijn, elkaar helpen, samen plezier maken. De Here God wil ons helpen om anders te worden. Niet alleen mooi van buiten, maar ook van binnen.

Liedsuggesties

  • God kent jou, OTH 497

  • Zoals klei in de hand van de pottenbakker, OTH 567

OTH: Op Toonhoogte, 2e druk, 2015.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken