Menu

Premium

Slim?!

Hebreeuwse tekst die wordt uitvergroot met een loep

Bij Lucas 16,1-9

Slim?!

Al jaren werkte meneer Pieterse bij de bank. Helaas had meneer Pieterse de verleiding niet altijd kunnen weerstaan om er zelf beter van te worden; een hogere rente vragen en wat je te veel kreeg in je eigen zak steken was niet zo moeilijk. Wie kwam daar nu achter? Maar de nieuwe secretaresse kwam er wel achter en ze meldde het plichtsgetrouw aan de chef. Meneer Pieterse werd op het matje geroepen. ‘Wat hoor ik, Pieterse. Je kunt hier niet langer werken als het waar is wat er over je verteld wordt.’

Meneer Pieterse gaf niets toe, maar kreeg het wel benauwd. Stel dat hij ontslagen zou worden. Hij kon niets anders dan het werk wat hij deed. IJlings ging meneer Pieterse naar mevrouw Van der Meer. Mevrouw Van der Meer was verbaasd. Ze was ook wat zenuwachtig, want ze was achter met betalen. De rente was ook zo hoog. ‘Beste Mevrouw Van der Meer, wat zou u ervan vinden als ik de rente verlaagde en u de schuld zou kwijtschelden?’ vroeg meneer Pieterse. Mevrouw Van der Meer kon haar oren niet geloven. ‘Ik zal een nieuw contract opstellen,’ zei meneer Pieterse. Dolblij liet mevrouw Van der Meer meneer Pieterse uit. Wat een aardige man, dacht ze blij. Waar heb ik het aan verdiend. Ze belde meteen haar beste vriendin om het goede nieuws te vertellen.

Bij de volgende klanten deed meneer Pieterse hetzelfde en allemaal konden ze hun geluk niet op.

Toen de chef hoorde wat meneer Pieterse had gedaan, prees hij meneer Pieterse. Door meneer Pieterse had de bank een goede naam en nieuwe klanten gekregen. De bank was er niet op achteruit gegaan, maar alleen meneer Pieterse werd er niet rijker van. Hoewel… meneer Pieterse mocht blijven en dat was al heel wat.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken