Menu

None

Te weinig ruimte voor vrouwen in de kerk?

Gaan religie en de onderdrukking van vrouwen vaak hand in hand? Met de Koran, de Tenach of de Bijbel in de hand voelen mannen zich vaak superieur. Zij mogen heersen over de vrouwen. Vrouwonvriendelijke teksten lijken ook in de Bijbel te staan. Hoe zit dat nu? In EO Live vertelt Joel over zijn studie naar dit onderwerp.


Dit is een bijdrage n.a.v. Allen voor Eén

allen voor een joel boertjens

In zijn eerste boek Allen voor Eén bepleit Joël Boertjens dat vrouwen meer ruimte krijgen om in de kerk hun gaven op alle niveaus in te zetten. Zijn boek brengt verdieping in een discussie die steeds meer tot een daadwerkelijke koerswijziging leidt: meer vrouwen in leidinggevend functies. In veel kerken waarin de Bijbel autoriteit heeft als Gods Woord is er nog te weinig ruimte voor participatie van vrouwen in leiderschap. Hiermee mist de kerk unieke krachtige gaven die God ter beschikking heeft gesteld voor zijn missie.


Samen voor Koning en kerk

Joel Boertjes schreef het boek ‘ Allen voor EénVrouwen en mannen samen voor Koning en kerk. In veel kerken waarin de Bijbel autoriteit heeft als Gods Woord is er nog te weinig ruimte voor participatie van vrouwen in leiderschap, vindt hij. Mist de kerk hiermee unieke, krachtige gaven die God ter beschikking heeft gesteld voor zijn missie? Bekijk het in de uitzending op NPO radio 5 door op onderstaande knop te klikken.

Meer kijken en lezen van Joël Boertjens en over Allen voor Eén? Bekijk ook het interview op CIP.nl of lees de pagina met filmpjes, recensies en reacties op het boek!

Meer actuele boeken over kerkelijk leiderschap:

allen voor een joel boertjens
Ik wil u van harte dienen Nicolas Pouyet
Religieus Leiderschap in post-christelijk Nederland Eddy van der Borght, Leon van den Broeke

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken