Menu

None

Vice-president Raad van State Piet Hein Donner neemt 1e exemplaar ‘Christelijke dogmatiek’ in ontvangst

Op donderdag 18 oktober neemt mr. Piet Hein Donner het eerste exemplaar van de Christelijke dogmatiek in ontvangst. Hij krijgt de nieuwe dogmatiek uit handen van de auteurs dr. G. van den Brink en dr. C. van der Kooi tijdens een feestelijke bijeenkomst aan de Vrije Universiteit. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

De laatste decennia is er enorm veel veranderd in de dogmatiek en in de cultuur. In de nieuwe Christelijke dogmatiek beschrijven en verwerken dr. Gijsbert van den Brink en dr. Kees van der Kooi deze veranderingen. Daarmee is dit boek een eigentijdse geloofsverantwoording van twee theologen die de christelijke geloofstraditie levend willen houden. Kernachtig en met overtuiging beschrijven ze voor nieuwe generaties studenten en theologen de christelijke leer, in gesprek met de traditie, de kerk en de eigen tijd. Steeds hebben Van der Kooi en Van den Brink daarbij voor ogen gehouden dat dogmatiek niet alleen over concepten gaat, maar met duizend draden vitaal verbonden is met levens- en geloofspraktijken. Daarom is deze nieuwe dogmatiek ook voor anderen die geïnteresseerd zijn in de vragen rond geloven een uitgave om naar uit te kijken.
Praktische informatie
donderdag 18 oktober 2012 | 14.00 tot 16.00 uur
Vrije Universiteit, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
PThU-zaal , E-Vleugel, eerste verdieping (rolstoeltoegankelijk)
Na afloop is er een hapje en een drankje en is het boek te koop (introductieprijs tot 1 december € 55,-, daarna € 65,-)
Uw aanwezigheid stellen we zeer op prijs. Wij verzoeken u uw komst uiterlijk 15 oktober te melden via aanmelden@boekencentrum.nl.
Meer informatie
Voor meer informatie over het boek, klik hier.

Een debatmiddag over het boek staat gepland voor woensdag 16 januari 2013 aan de VU. Meer informatie hierover volgt later. 
 

 

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden