Menu

Premium

Weinig kan veel

Hebreeuwse tekst die wordt uitvergroot met een loep

Bij Marcus 8,1-9

Weinig kan veel

Gesprek

Elk ding op zich is klein en stelt op zich niets voor. Maar kleine dingen zijn echt belangrijk en waardevol en samen zijn ze veel – veel meer dan het lijkt. Een heel klein beetje is al genoeg in Gods hand.

Weet je hoeveel letters het alfabet heeft? Het zijn er 26. Wie kan ze allemaal opnoemen? (Laat eventueel iedereen meedoen.) Weet je wat zo bijzonder is: alle woorden kunnen gemaakt worden met die 26 letters. Er worden ontelbaren boeken over van alles mee volgeschreven. Telkens weer nieuwe woorden… Wonderlijk!

Weet je hoeveel cijfers er zijn? Tien! Van 0 tot 9. Weet je wat zo bijzonder is: met die cijfers kunnen we allerlei soorten sommen maken.

Weet je hoeveel noten zijn er in de muziek? Zeven: A, B, C, D, E, F, G. De meeste muziekstukken in de hele wereld zijn met deze zeven noten geschreven. Wonderlijk is dat.

Er zijn drie basiskleuren: rood, geel en blauw. Met deze drie kleuren is het mogelijk allerlei combinaties te maken. Rood en geel wordt…? Geel en blauw wordt…? Wonderlijk! Hoeveel schilderijen zijn er niet gemaakt. Musea vol.

Deze suggestie komt uit de jeugdviering van de Wereldgebedsdag uit Chili (2011).

Tips

– Leessuggestie: het prentenboek Samen spelen, samen delen van Marcus Pfister, uitg. De Vier Windstreken 2008, uit de serie ‘De mooiste vis van de zee’.

– Liedsuggestie: LB 226, ‘Dank U voor uw overvloed’.

Gebed

We kunnen wel bidden voor de arme mensen,
maar als we niet willen delen van onze rijkdom,
kan het lang duren voordat alle mensen genoeg krijgen
om van te leven.

We willen bidden om moed en kracht
om te zien waar we nodig zijn.
We bidden om uw Geest die ons op ideeën brengt
om er op een goede manier voor elkaar te zijn.

Amen.

Bij Marcus 8:1-9

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken