Menu

None

'Het boek waar ik op zat te wachten.' Nicky Gumbel

Ik ben heel blij dat Pete Greig dit boek heeft geschreven. Bidden is het belangrijkste dat we in ons leven kunnen doen. Door gebed ontwikkelen we een relatie met onze Vader in de hemel. Jezus bad, en hij leerde ons dat ook te doen. Gebed geeft vreugde, verkwikt onze ziel, stilt onze geestelijke honger en verzekert ons van vergeving. Gebed verandert niet alleen ons, het verandert ook situaties. Maar hoe moeten we bidden? Ik hoopte al jaren dat iemand een eenvoudig, toegankelijk boek zou schrijven waarin die vraag beantwoord werd. De enige boeken die ik kon vinden waren al decennia geleden geschreven en hadden de toets der tijd niet doorstaan.

hoe moet je bidden pete greig

Het leek mij een gigantisch gat in de markt. In week vijf van de Alphacursus is er een sessie over het hoe en waarom van gebed. We bevelen graag literatuur aan, maar het was een hele toer om ook maar één boek te vinden dat bij dit onderwerp paste. De laatste paar jaar heb ik Petes eerdere boek, Als God zwijgt, aanbevolen. Dat boek gaat over een specifiek aspect van
het gebed, namelijk waarom sommige gebeden onbeantwoord lijken te blijven. Ik heb het toch aanbevolen, omdat Pete een levende legende in de wereld van het gebed is. Behalve dat hij medeoprichter van de 24-7 Gebedsbeweging is, heeft hij naast zijn passie voor gebed ook een indrukwekkend schrijftalent. Je kunt je mijn blijdschap voorstellen toen Pete me vertelde dat hij met Hoe moet je bidden? bezig was. Toen hij vroeg of ik het voorwoord wilde schrijven voelde ik me geroerd en vereerd. Nu ik het manuscript gelezen heb kan ik zeggen dat het boek precies is wat ik hoopte, en zelfs meer. Dit is een auteur die weet waar hij het over heeft. Hij schrijft zoals hij spreekt: met het grootste gemak.

Hij is uitgesproken, maar uitstekend te volgen en enorm to the points, die hij schitterend illustreert met boeiende anekdotes, verhalen en voorbeelden. Omdat Pete leiding heeft gegeven aan het gebed binnen Holy Trinity Brompton heb ik de kracht van zijn gebeden van dichtbij meegemaakt. Het waren gebeden voor mij persoonlijk, voor onze kerk, voor de natie en de wereld. Als jij, net als ik, geprobeerd hebt om gezamenlijk gebed te leiden weet je hoe moeilijk het is om dat goed te doen. Pete doet het als een volleerd natuurtalent; met humor maar nooit met drang; met kracht en autoriteit, maar ook met lichtheid. Dit is daadwerkelijk een boek over bidden; het legt uit hoe je dat kunt doen. Ik ben er al immens door geholpen, en ik weet zeker dat het voor ieder die het leest een aanmoediging en hulpbron zal zijn om meer te bidden zoals Jezus – en om God beter te leren kennen. Eindelijk is er dan een eenvoudige gebedsgids voor gewone mensen; het boek waar ik op zat te wachten.

Nicky Gumbel, Holy Trinity Brompton
Londen, 2019


Lees verder in:

hoe moet je bidden pete greig

Hoe moet je bidden? van Pete Greig is een inspirerende en praktische gids voor het gebed. Iedereen bidt, maar niemand vindt het makkelijk. We kunnen er allemaal wel een beetje hulp bij gebruiken. Al is het alleen maar om ons gebedsleven op te frissen. Met die insteek heeft Pete Greig een boek geschreven waarin alle elementen van het gebed aan de orde komen.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken