Menu

None

Onversneden christendom

Wat is de kern van het christendom? C.S. Lewis gaat in op deze vraag in zijn klassieker Onversneden christendom, dat deze maand zijn veertiende herdruk beleefde. Deze uitgave valt op door de bijzondere toon waarmee C.S. Lewis vanaf het begin hoofd en hart van tienduizenden lezers wist te veroveren: populair maar serieus, respectvol maar indringend, duidelijk maar subtiel, kort en krachtig.

Foto’s van het woon- en werkvertrek van C.S. Lewis in Magdalene College, Cambridge

Van Constant van den Heuvel, docent geschiedenis aan het Ichthus College Veenendaal ontvingen we een aantal recente foto’s van het woon- en werkvertrek van C.S. Lewis in Magdalene College. Alleen de stoelen zijn nog van Lewis geweest. Hij zat altijd in de stoel bij de haard, de stoel waar Constant in zit. De boekenkasten en achterwand waren er toen nog niet. De ruimte erachter hoorde ook bij de kamer. Ook de bank was van Lewis. Met hartelijke dank aan Constant voor het toesturen van deze reportage.


Naar aanleiding van de herdruk van Onversneden christendom

onversneden christendom c.s. lewis

In Onversneden christendom legt C.S. Lewis uit wat het hart is van het christelijk geloof. Een klassieker! Er is geen schrijver die zo helder en warm kan uitleggen wat het betekent om christen te zijn als C.S. Lewis. Hij blijft niet steken in een abstracte theologische uiteenzetting, maar maakt het Bijbelse verhaal op een persoonlijke manier tot een prachtig geschenk. Lewis blijft bij de kern van het geloof en hij verliest zich niet in details en morele kwesties. Wie toe is aan een verfrissing en verdieping van zijn of haar geloofsleven kan nog steeds het best bij C.S. Lewis terecht.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken