Menu

None

Recensie Ongeneeslijk religieus met winactie

Op de website van zinweb.nl staat een recensie van het boek Ongeneeslijk religieus van Gerko Tempelman door Jos van Oord. Bij deze recensie is ook een winactie geplaatst.

Het boek van Gerko Tempelman Ongeneeslijk religieus gooit al ons denken door de war. Vooral onze beeldvorming en oordelen over anderen. Recensie door Jos van Oord.

Wat denken gelovigen van ongelovigen? En andersom? En hoe zien kerkelijken onkerkelijken?  En is het allemaal echt zo zwart-wit: twijfel hoort niet bij geloven? En kun je atheïstisch zijn én christen? Tempelman heeft een boek geschreven om ons uit onze eigen comfortzone te halen. Alleen de ondertitel is al veelbelovend:  ‘Hoe God verdween uit mijn leven en waarom steeds meer filosofen zeggen dat-ie terug is’.  

Waar Tempelman zelf staat wordt goed duidelijk. Het is een persoonlijk geschreven boek, een verslag van zijn coming-out als twijfelende gelovige en tegelijk ook een verkenning van wat er door hedendaagse filosofen en theologen over God en geloof wordt gezegd.

Vrijgemaakte bubbel

Tijdens het lezen dacht ik: wat is dat toch met die ex-vrijgemaakten? Want dat is hij! Er is een stevige basis gelegd, komt uit die vrijgemaakte bubbel en ontdekt dat er meer onder de zon is dan de kerk uit zijn jeugd. En hoe gaat hij daar dan mee om?  Want dat is nog al wat! Eerst denk je dat de waarheid slechts verkrijgbaar is in één versie en dan ga je de wereld in en ontdek je dat er veel meer waarheden te vinden zijn. 

Winactie

De uitgever stelt drie exemplaren van Ongeneeslijk religieus aan Zinweb.nl ter beschikking om de lezers kennis te laten maken met het boek van Gerko Tempelman. Kijk voor meer informatie op de website van Zinweb.

Ongeneeslijk religieus

Ongeneeslijk religieus - Gerko Tempelman

In Ongeneeslijk religieus neemt filosoof en theoloog Gerko Tempelman zichzelf onder de loep. Want zijn persoonlijke verhaal is precies het verhaal van God en de moderne tijd. Het is een verhaal over het verdwijnen van God, maar ook een verhaal waarin het nog verbijsterend vaak over God blijft gaan. Sterker nog: het is een verhaal over een verwarrende comeback van God in de hedendaagse filosofie. Een wederopstanding, zo je wilt, maar dan verzonnen door atheïstische filosofen. Gerko Tempelman wil er het fijne van weten. Om te zien of je er iets mee kunt, als je ongeneeslijk religieus bent. Een toegankelijk geschreven boek over een actueel onderwerp, vol met persoonlijke ervaringen en verfrissende gedachtenkronkels.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken