Menu

None

Terug naar het hart van de evangelie

Bradley Jersak gaat in Zo Zoon, zo Vader terug naar het hart van het evangelie. Een schitterende overdenking van de kern van het christelijk geloof: God is als Jezus, en daarom veel liefdevoller en mooier dan je denkt!

Wie is God? Er bestaan genoeg beelden van hem: de straffende God, de vader die wegloopt voor zijn verantwoordelijkheden, de geest in een fles – verkeerde godsbeelden die Bradley Jersak bevraagt en radicaal afwijst. Want stel je in plaats daarvan een God voor die in alles overeenkomt met Jezus, zoals we die in de Bijbel leren kennen. Wat als zijn liefde nog overvloediger, zijn lijden nog krachtiger en zijn evangelie nog mooier is dan we ons durven voor te stellen? Wat als God op Jezus lijkt?

‘In mijn lezend leven is dit misschien wel het boek dat het meeste mijn hart raakte nadat mijn hersens in shock achterbleven.’ – Piet de Groot, oud directeur Andrew Wommack Ministries Nederland

Theologisch integer en vol hartelijke compassie creëert Brad Jersak ruimte voor Jezus. Een verfrissende en heldere ademtocht.’ – W. Paul Young, auteur

‘In Zo Zoon, zo Vader is Brad als een wijze en geduldige gids die ons leidt naar een prachtig evangelie, terwijl hij de moeilijke vragen niet uit de weg gaat. Met het scherpe verstand van een theoloog en het fijngevoelige hart van een pastor gaat Brad het gesprek aan met zoekers die willen geloven in een God die meer op Jezus lijkt, maar hier niet willen arriveren met goedkope clichés of valse hoop.’ – Brian Zahnd in het voorwoord (p. 11)


Boekentip: Vrijspraak voor Losers

Vrijspraak voor losers - Nadia Bolz-Weber

In ‘Vrijspraak voor losers’ houdt Nadia Bolz-Weber een vlammend pleidooi voor religieuze vrijheid. In een eerlijke, verhalende stijl vertelt zij over haar werk als pastor. Zij ontdekt dat God zich laat vinden in alle mensen. Keer op keer ontmoet ze God in mensen die het minst geschikt lijken: een agnost, een travestiet of een criminele bisschop. Door deze onheilige heiligen te ontmoeten, leert ze wat genade is. Dit boek laat zien wat er gebeurt als gewone mensen brood en wijn delen, de Bijbel lezen en elkaar hun levensverhalen vertellen.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken