Menu

None

Theoloog ontdekt Gods bijzondere relatie met dieren

Jeffrey Schippers interviewde namens CIP.nl Raymond R. Hausoul over zijn boek Gods toekomst voor dieren. Lees hier een deel van het interview.

Theoloog ontdekt Gods bijzondere relatie met dieren: “God sloot een verbond met mens én dier”

‘Zie ik mijn hond wel of niet in de hemel terug?’ Deze vraag krijgt Raymond R. Hausoul regelmatig. “Ik durfde er voorheen niet echt antwoord op te geven.” Gods relatie met dieren lieten hem niet los. De theoloog uit België besloot om de uitdaging aan te gaan door vanuit de christelijke geloofsleer intensief na te denken over Gods weg met dieren. Op deze én de nieuwe aarde. Onlangs verscheen zijn nieuwe boek Gods toekomst voor dieren.

‘Zij moeten heerschappij voeren over de vissen van de zee en de vogels van de hemel,’ lezen we in Genesis. Wat wordt er met dat heersen bedoeld?
“De mens is een beelddrager van God en dient vanuit Gods voorbeeld Zijn opdracht in deze schepping uit te voeren. Meerdere keren klinken er in de Bijbel instructies die de goede omgang met de dieren beogen. Gekende voorbeelden hiervan vormen: de inzettingen van de sabbat, waarop ook de dieren rust ontvangen (Ex. 20:10;23:12). Denk ook aan het helpen van een dier dat onder een last bezwijkt (Ex. 22:4). Als de mensheid de opdracht van het beheer op een goede manier vervult, zullen de chaosmachten op aarde worden bedwongen. Dan zal de schepping met God in harmonie leven. Het plan van God met deze schepping zal dan zijn vervulling vinden.”


Gods toekomst voor dieren

Gods toekomst voor dieren - Raymond R Hausoul

In Gods toekomst voor dieren gaat de Vlaamse theoloog Raymond Hausoul de uitdaging aan om op een verantwoorde manier vanuit de christelijke geloofsleer dieper na te denken over Gods weg met dieren van schepping tot nieuwe schepping. God houdt van dieren en geeft hun een bijzondere plaats in de schepping. Maar hebben dieren ook een plaats in Gods verlossingswerk? Zijn er straks dieren op de nieuwe aarde? Zien we er ons geliefde huisdier terug, en wat betekent dat voor onze huidige omgang met dieren? 

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden