Menu

None

Van geneeskunde naar verbeterkunde

Dit is een goed geschreven boek, waarvan de urgentie alleen maar onderschat kan worden. Natuurlijk heb ik wel eens iets gelezen over DNA. Meestal is het in het nieuws als bewijsmiddel in het kader van verderfelijke criminaliteit. Maar daarover niets in dit leerzame en heldere boek. Het gaat hier om de medische ontwikkeling met deze kennis. Ik wist niet dat er al zoveel kennis is en zoveel (in potentie of daadwerkelijk) mogelijk is. Van geneeskunde naar verbeterkunde (human enhancement).

Een moeilijke materie wordt zo begrijpelijk mogelijk beschreven (alleen al daarom verdient de redactie een grote pluim!). Tevens word je steeds meegenomen in de beoordeling daarvan, zoekend, maar wel beslist. De auteurs zijn helder over hun beoordelingskader: vanuit het christelijk geloof. Zij zoeken daarbij vooral het gesprek en niet de directe, ongenuanceerde confrontatie. Na lezing begrijp ik nu beter waarom bijvoorbeeld in het concept-verkiezingsprogramma van de ChristenUnie aan dit onderwerp een apart hoofdstuk is gewijd. Het is een urgente titel over een aangelegen kwestie: de gentechnologie en dan niet alleen wat er allemaal kan, maar vooral de ethische vragen en maatschappelijke discussie. En dat in het licht van de komende verkiezingen!

Dit is een onderwerp dat bepalend kan zijn voor je stem op 17 maart.

Nico de Waal

Ben je naar aanleiding van de recensie van Morgen wordt alles beter benieuwd geworden naar dit boek?

Je kan het boek hier inzien en eventueel bestellen. Lees je graag recensies? Hier lees je Recensie: Kerkgeschiedenis voor iedereen of Recensie Met of zonder? van Martien E. Brinkman.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden