Menu

None

Luigi Gioia komt naar Nederland

De bekende Italiaanse benedictijner monnik en systematisch theoloog Luigi Gioia geeft wereldwijd spirituele retraites. Gioia komt in februari 2019 naar Nederland in verband met de verschijning van zijn nieuwe boek Aangeraakt door God. Tijdens zijn bezoek vinden er verschillende events plaats waarin aandacht voor gebed en contemplatie centraal staat.
 

Over het boek Aangeraakt door God

In Aangeraakt door God vervolgt Luigi Gioia op een aanstekelijke manier zijn weg van het gebed. In het bidden en in het lezen van de Bijbel word je aangeraakt door God en raak je bewust van zijn tegenwoordigheid. Deze vorm van contemplatie geeft een vreugde en vrede die veel verder reikt dan de populaire, maar onpersoonlijke vormen van spiritualiteit in deze tijd. In het evangelie van Johannes en in enkele seculiere werken toont Gioia plaatsen waar God zich laat vinden.
 

Events tijdens het auteursbezoek van Luigi Gioia

Woensdag 6 februari vindt de presentatie plaats van Aangeraakt door God in de Abdij van Egmond. Aanvang 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur). Adresgegevens: Vennewatersweg 27a, Egmond-Binnen (in de Egbert van Trierzaal).
 
Vrijdag 8 februari organiseren KokBoekencentrum, en het platform voor contemplatieve vernieuwing van de kerk Contemplatio.nl in de Zwolse Plantagekerk de mini-conferentie Contemplative inspiration for the Protestant tradition met Luigi Gioia als hoofdspreker.
De doelgroep van deze mini-conferentie wordt gevormd door predikanten, theologen, kerkelijk werkers, (monastieke) pioniers en alle andere belangstellenden. Verder werken aan dit event Jos Douma, Patrick Nullens en Gerrit Immink mee. De mini-conferentie start om 14.00 uur (inloop vanaf 13.30) en eindigt om 17.00 uur. De toegang bedraagt € 10,00 exclusief het boek Aangeraakt door God en € 22,50 inclusief het boek. U kunt uw kaart reserveren via www.kokboekencentrum.nl/zwolle.
Wilt u meer informatie over de presentatie in Zwolle ontvangen? Klik dan hier.
 
In de avond geeft Luigi Gioia een publiekslezing in de Plantagekerk met als titel Experiencing God in Prayer (God ervaren in het gebed). De publiekslezing staat open voor een breed publiek: kerkmensen, christenen en andere belangstellenden. De organisatie berust bij KokBoekencentrum Uitgevers i.s.m. Leerhuis Plantagekerk. Deze lezing start om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Meer informatie vindt u op www.plantagekerkzwolle.nl/leerhuis.
 
Zaterdag 9 februari geeft Gioia een lezing in de Abdij van Berne. Deze lezing begint om 14.00 uur (inloopt vanaf 13.30 uur). De toegang bedraagt € 15,00 inclusief consumptie. Reserveren via activiteiten@bernemedia.com. Meer informatie vindt u op www.bernemedia.com.
 

Henk Stoorvogel over Luigi Gioia’s boek Zeg het tegen God:

‘Gedurende de zomervakantie las ik bijna elke dag een hoofdstukje (één van de zesentwintig) in het boek en wát heb ik daarvan genoten. Op fascinerende wijze nam Gioia me mee in zijn overwegingen rondom het Onze Vader. Schitterend vond ik het om in eeuwenoude stromen van leven te worden meegevoerd. Elk hoofdstuk bood verrassende inzichten en stimuleerde mijn verlangen om te bidden.’
 


 

Aangeraakt door God


In Aangeraakt door God vervolgt Luigi Gioia op een aanstekelijke manier zijn weg van het gebed. In het bidden en in het lezen van de Bijbel word je aangeraakt door God en raak je bewust van zijn tegenwoordigheid. Deze vorm van mindfulness geeft een vreugde en vrede die veel verder reikt dan de populaire, maar onpersoonlijke vormen van spiritualiteit in deze tijd. In het evangelie van Johannes en in literaire romans en toneelstukken toont Gioia plaatsen waar God zich laat vinden. En je aanraakt met zelfkennis en compassie. Eerder verscheen van Luigi Gioia Zeg het tegen God.
 

Reserveer het boek hier

 
 


N.a.v. Aangeraakt door God | Luigi Gioia | ISBN 9789043531115 | € 19,99 | ook als e-book | verschijnt 5 februari

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken