Menu

Premium

Achter de deur

Bij Johannes 10,1-10

De komende weken telkens een spiegelverhaal, met tussendoor een vraag voor een gesprek met de kinderen. In het gesprekje kunnen de kinderen hun mening geven en oplossingen verzinnen. Er hoeft geen ‘goed’ antwoord uit te komen. Het gaat erom dat ze meedenken.

In de straat van Mike is een muur, een hoge muur met een oude, houten deur erin. Om de deur groeien allemaal takken en in de lente komen daar prachtige bloemen in.

Mike en zijn vrienden proberen altijd door het sleutelgat te turen. Als de één bukt, kan de ander op zijn rug gaan staan en dan kun je er precies doorheen kijken.

Om de beurt kijken ze door het sleutelgat. Als Mike aan de beurt is, klimt hij op de rug van zijn vriendje en gaat hij voorzichtig staan. Met één oog kijkt hij door het gat. Wat is het daar mooi! Aan die kant zijn nog meer bloemen en er is een grasveld waar je zó in wilt gaan liggen. En een prachtboom om in te klimmen. En schapen en paarden. En – dat is raar – daar schijnt de zon!

Met een diepe zucht springt Mike van de rug van zijn vriendje. Wat zou hij graag eens in die tuin rondlopen! Samen volgen ze de muur, misschien is er ergens nog wel een deur. Of een gat in de muur. Of misschien kunnen ze er ergens overheen klimmen. Maar hoe ze ook zoeken, het lukt ze niet om de tuin in te komen.

Een beetje boos schopt Mike tegen de deur. En voor hij er erg in heeft zwaait de deur open en komt er een man naar buiten…

Wat zou jij doen als je Mike was en je zag die man aankomen?

Mike schrikt, maar vraagt dan toch of hij in de tuin mag kijken.

‘Natuurlijk jongen,’ zegt de man, ‘de deur is altijd open, hoor. Je mag in en uit lopen en van de tuin genieten. Ga maar lekker in het gras liggen of in de bomen klimmen.

Ben je wel een beetje lief voor mijn andere schaapjes?’

Mike is verbaasd. Was die deur al die tijd open? Wat stom dat ze daar niet aan hebben gedacht! En wat zou die man bedoelen met ‘mijn andere schaapjes’? Mike is toch geen schááp? Hoewel… die man lijkt wel een beetje op een herder, een góede herder.

En dan rent Mike de tuin in. Yes!

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken