Menu

Filters

Hoofdthema

Rubriek

Soort materiaal

Bron

Kerkelijk jaar

Oude Testament

Nieuwe Testament

Auteur

Lidmaatschap

None

Nederlandse Joanne Nihom richt zich tot Netanyahu

De Joodse, van origine Nederlandse, Joanne Nihom is journaliste en schrijfster. Twee jaar geleden verscheen van haar hand Over grenzen. Mijn leven is Israël, dat eerder dit jaar uitkwam in het Engels. Joanne schrijft over het mooie van Israël, dat wat niet wordt belicht door de meeste media. Ze bewaakt een onafhankelijke positie en wil de dialoog en vrede te dienen, door zich op positieve initiatieven en mensen te concentreren.

None

Profetisch spreken over en in Israël en Palestina

Is Nes Ammim een vorm van christelijke presentie die nog steeds gedragen wordt door Nederlandse kerken? De verlegenheid rond ‘Israël’ is toegenomen en Israël heeft als vakantieland of pelgrimsbestemming een steeds negatiever imago. Van steun aan Israël is in protestantse kerken weinig sprake meer – zo steunt Kerk in Actie, de diaconale tak van de PKN, vooral Palestijnse minima in de Gazastrook.

None

Staat Israël en Nes Ammim vieren jubilea

In 2023 bestaat de staat Israël 75 jaar. De Israëlische viering van het jubileum is de avond van 25 april tot zonsondergang op 26 april. In Israël wordt jaarlijks de onafhankelijkheid gevierd op 5 iar van de joodse kalender; dit jaar valt dat op 25 en 26 april. In 1948 viel de dag op 14 mei; waar in Nederland het jubileum van de staat Israël wordt gevierd, zal daarom 14 mei worden aangehouden.

Nieuwe boeken