Menu

None

Verassend verhaal van Abraham

Hebreeuwse tekst die wordt uitvergroot met een loep

Het verhaal van Abraham is voor velen overbekend. Voor mij wel in ieder geval. Op school en in de kerk heb ik vele verhalen over hem gehoord.

Cover van Toen ongeloof nog heel gewoon was, geschreven door Paul Visser

Dominee Paul Visser, als predikant verbonden aan de Maranthakerk hier ter plaatse, wist mij met het boek Toen ongeloof nog heel gewoon was opnieuw te verrassen en te inspireren met dit oude verhaal. Het leven van Abraham blijkt niet veel anders te zijn dan het leven van christenen in 2021. De ondertitel luidt dan ook Op pelgrimage met Abraham in het hier en nu.

Abraham wordt de vader van alle gelovigen genoemd. Dan denk je al snel aan iemand bij wie geloven altijd mooi en fijn is. Toch blijkt geloven ook bij hem niet vanzelf te gaan. Tegenslagen, fout gedrag en eigenwijsheid waren hem niet vreemd. Enerzijds vertrouwt hij op God, anderzijds denkt hij het zelf af en toe wel beter te weten. Het brengt hem diverse keren in de problemen, maar ook de vader van alle gelovigen moet (leren) leven van genade.  

En God had Abraham beloofd dat hij een groot volk zou worden. Het duurde alleen ontzettend lang voordat Abraham überhaupt een kind kreeg. Het bracht Abraham in onzekerheid en twijfel. Uiteindelijk doet God altijd wat hij belooft, vaak wel anders dan wij verwachten.

Uit het leven van Abraham blijken ook hele praktische lessen te halen. Want hoe geloof je nou als niemand in jouw omgeving dat doet? En hoe ga je om met conflicten? Abraham is ook maar een gewoon mens op reis met God, waar wij van mogen leren.

De auteur weet het verhaal van Abraham duidelijk en verfrissend over te brengen. Daarbij maken de toevoegde bijbelgedeelten het boek zeer geschikt voor (persoonlijke) bijbelstudie. Al met al een absolute aanrader voor uw reis met God door dit leven!

Paul Visser / Toen ongeloof nog heel gewoon was. Op pelgrimage met Abraham in het hier en nu / als paperback en e-book

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken