Menu

None

"Dat je in je hele zijn genoeg hebt aan hoe God naar je kijkt"

jorieke eijlers en thijs noorland
Jorieke & Thijs

Naar aanleiding van de verschijning van het boek Verlangen naar vrijheid hielden we een kort interview met Jorieke Eijlers-Fredrikze en Thijs Noorlandt. Lees het interview hieronder.

Wat is het moeilijkste hoofdstuk om te schrijven? En wat het makkelijkste?

Het hoofdstuk waar het langste over hebben geschreven is ‘Quick fix’. Dat is een heel aardig verhaal, in dit hoofdstuk schrijven we over dat God vaak een langere weg gebruikt dan we als mens zouden willen. We hoopten dit hoofdstuk op een ochtend af te ronden, maar de volgende dag waren we er nog steeds mee bezig…

Kunnen jullie iets vertellen over de reisgenoten die in het boek aan het woord komen? Wat was hun rol bij het schrijven van het boek?

We hebben ervan genoten zelf al te mogen uitdelen van de levenslessen die we verzameld hebben. In ons radioprogramma genieten we altijd van de wijsheid van onze gasten en we geloven dat we met elkaar meer kunnen uitdiepen. Daarom hebben we coach Arie de Rover, psycholoog Marieke Meijer en geestelijke vrijheidsstrijders Jesse en Joanne van der Giessen gevraagd om met ons mee te lopen. We hebben ze allemaal een paar uur gesproken over allerlei thema’s uit het boek en deze stukken vind je dan ook terug.  

Is jullie reis naar de vrijheid nu afgerond?

Het is een klein beetje vragen naar hoe het boek afloopt maar vooruit, haha… Het laatste hoofdstuk heeft ‘de doorgaande pelgrimsreis’. Uiteindelijk zijn we gemaakt om te leven in het paradijs, dat gaan we op aarde dus niet bereiken, maar wat kunnen wel heel ver komen. Het is letterlijk een levensreis die door zal blijven gaan, een prachtig avontuur waar we voor ons gevoel net de eerste stappen in hebben gezet.

Welke tekst uit de Bijbel roept bij jullie een gevoel van vrijheid op?

Psalm 34:9 proeft en geniet de goedheid van de Heer, gelukkig de mens die bij Hem schuilt.
God wil ons niet vastketenen en beperken maar wil ons laten genieten van Zijn goedheid. En die bereik je door in je leven bij Hem te schuilen en niet op allerlei afgoden en menselijke systemen te vertrouwen.

Wat is jullie definitie van vrij zijn door Christus?

Dat je in je hele zijn genoeg hebt aan hoe God naar je kijkt. Dat je om te weten wie je bent geen bevestiging en waardering van anderen nodig hebt. En dat je vrij kunt leven in alle systemen waarbinnen we op aarde functioneren. Vanuit vrijheid de keuzes kunnen maken die je echt wilt.  


Verlangen naar vrijheid

Verlangen naar vrijheid - Jorieke Eijlers

Verlangen naar vrijheid is een inspirerend boek over wandelen met God en vrijheid vinden in Hem. Jorieke Eijlers-Fredrikze zocht lange tijd haar identiteit buiten God. Totdat ze niet meer verder kon en in een diepe burn-out belandde. Maar God bevrijdde haar van de slavernij van (zelf-)oordeel, pleasen en presteren. Samen met haar programma-redacteur Thijs Noorlandt beschrijft ze haar levensreis naar vrijheid, afgewisseld met de reis van het volk Israël naar het beloofde land. Met veel quotes van reisgenoten als Arie de Rover en psycholoog Marieke Meijer, bemoedigende verhalen en fun facts.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken