Menu

None

De mooiste zomerboeken van… Inge Slings

inge slings

Tijdens de zomervakantie geven de uitgevers en redacteuren van KokBoekencentrum hun overzicht van de mooiste zomerboeken voor de vakantie. Het zal niet verwonderen dat de lijstjes worden gedomineerd door boeken die zij zelf mee hielpen ontwikkelen. En dat mag best, vinden wij. We zijn erg betrokken op onze uitgaven en dat willen we op deze manier laten zien. Deze week de mooiste zomerboeken van Inge Slings, bureauredacteur bij Mozaïek en KokBoekencentrum.


De mooiste zomerboeken van Inge Slings

Eenzaam nels fahner boek over eenzaamheid

N°1 Nels Fahner – Eenzaam

Dit is echt een boek dat me is bijgebleven. Niet in de laatste plaats omdat ik heel goed heb samengewerkt met Nels, voor wie dit een intensief project was. Groot respect voor hem! Het was fijn om samen te zoeken naar de juiste stijl en vorm voor Eenzaam. Maar ook de inhoud heeft me geraakt. En omdat juist in de zomermaanden veel mensen extra eenzaam zijn, wil ik het graag noemen. Ik heb ervan geleerd dat er veel verschillende vormen van eenzaamheid zijn, en dat die elk weer een eigen benadering behoeven. Ook vond ik het verhelderend om te lezen hoe je identiteit wordt gevormd door mensen met wie je omgaat. Stel nou dat geen betekenisvolle relaties hebt, wat doet dat dan met je? Voor mij een stimulans om juist in de zomer een extra bezoekje af te leggen.


waarom doe ik dit in vredesnaam gertjan segers

N°2 Gert-Jan Segers – Waarom doe ik dit in vredesnaam?

De columns van Gert-Jan behoren tot mijn favorieten in het Nederlands Dagblad. Prachtig om te lezen hoe zijn persoonlijke ervaringen en overtuigingen hem in beweging zetten. Mooi dus dat zijn beste columns gebundeld zijn in het boek Waarom doe ik dit in vredesnaam?, dat uitermate geschikt is als leesvoer voor de vakantie. Even stilstaan en je laten inspireren… Leuke bijkomstigheid: Gert-Jan was van 1991 tot 1994 mijn Leidse overbuurman (hij nog aan de studie, ik net afgestudeerd), destijds als huisgenoot van, en nu nog steeds bevriend met mijn schoonzus – en zo ontmoeten we elkaar nog wel eens.


leef familieplanner 2020 annemarie van heijningen

N°3 LEEF Familieplanner 2020

Binnenkort ligt de LEEF familieplanner 2020 (samen met de LEEF agenda in groot en klein formaat) in de winkel. Fijn, want dan kan ik ’m in gebruik nemen voor het nieuwe jaar. Al jarenlang gebruik ik de planner met veel plezier. Zelfs nu twee van de drie kinderen zijn uitgevlogen blijft hij favoriet. Niet alleen omdat hij erg handig en overzichtelijk is, ook omdat Annemarie van Heijningen (die de inhoud samenstelt) een van m’n leukste auteurs is!


beste mevrouw bird inge slings

N°4 AJ Pearce – Beste mevr. Bird

Ik heb er veel zin in om dit boek in de vakantie te lezen, het is echt een summer read, om het maar eens in goed Nederlands te zeggen. Weliswaar deed ik de bureauredactie, maar dat betekent niet (zoals mensen wel eens denken) dat ik alles lees. Zeker romans zijn daarvoor vaak veel te omvangrijk, en daarom hebben we correctoren die de tekst helemaal doornemen op fouten. Maar uiteraard krijg ik tijdens het proces wel een goede indruk van een roman. Beste mevr. Bird is echt een geestig boek, met van die droge Britse humor – heel goed vertaald door Roeleke Meijer. Maar het is daarnaast ook een ontroerende oorlogsroman – knap als een auteur beide kan verenigen in één boek. Het gaat dus in mijn vakantiekoffer!


roxane van iperen hooge nest

N°5 Roxane van Iperen – ’t Hooge Nest

Tot slot een boek van de collega’s van Lebowski. ‘t Hooge Nest vertelt het waargebeurde verhaal van de joodse zussen Janny en Lien Brilleslijper, die actief waren in het verzet en van een Gooise villa een onderduikhuis maken, dat – en dat is bijna onvermijdelijk – door de nazi’s ontdekt wordt.
Toen de auteur een paar jaar geleden met haar gezin het huis betrok, trof ze sporen van bewoning aan onder de vloer. Ze heeft niet gerust tot ze het fascinerende verhaal van deze twee ongelooflijk moedige zussen tot de bodem had uitgezocht en aan het papier toevertrouwd. Resultaat: een boek dat leest als een roman. Maar waargebeurd, opdat we niet vergeten…

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken