Menu

None

De mooiste zomerboeken van… Mirjam van der Vegt

Bemind Fotografie

Ik ben Mirjam van der Vegt, auteur, stiltetrainer en eveneens werkzaam als acquirerend redacteur bij PUUR! van KokBoekencentrum en hoofdredacteur van PUUR! Magazine. Mijn hobby is met stip op 1: lezen. Wanneer ik naar de stad ga, lopen mijn benen als vanzelf naar de boekwinkel. Toen ik zocht naar een man was het belangrijkste criteria dat hij ook van lezen hield en die man heb ik gelukkig gevonden. Daarnaast kook ik graag en vind ik het een groot voorrecht met mensen de stilte in te gaan – op reis naar je hart. Meer over dat laatste lees je op mijn website.

De boeken die ik je deze zomer aanraad:

energie van de geest philip troost

#1. Energie van Gods Geest van Philip Troost

Philip Troost legt je in Energie van de Geest uit dat het woord flow voluit bij het christelijk leven hoort en hoe Gods Geest werkt met en door energie. Zijn inzichten raken erg aan die van mijzelf als stiltetrainer en ik krijg dan ook veel energie van dit boek!


#2. Joy van Patti Callahan

Joy is het ontroerende liefdesverhaal over C.S Lewis en zijn vrouw Joy, geschreven vanuit perspectief van Joy zelf. Vreugde ontstaat vanuit diepe misère, en God schrijft geschiedenis dwars door pijn heen. In een adem uitgelezen!


puur magazine zomer 2019 hella van der wijst

#3. PUUR! Magazine

Sinds kort ben ik hoofdredacteur van het mooie PUUR! Magazine. Wordt daar zelf erg blij van omdat we zoveel leuke mensen interviewen. In dit nummer ging ik samen met oud-herder Sjoerd op zoek naar het licht. Ook een hele leuke DIY rondom droogbloemen in dit nummer.


leeg nest els van der vlist

#4. Leeg Nest van Els van der Vlist

Leuk om samen te werken met schrijvers en deze keer was dat Els van der Vlist. Zij schrijft in haar nieuwe boek Lees nest over kinderen die het huis uitgaan. Nu zijn mijn kinderen nog niet in die fase, maar zo tegen de puberteit heb je het gevoel dat je toch al een soort aan het loskomen bent… dat roept van alles bij je op – en op die vragen gaat dit boekje in. Het is dus ook geschikt om te lezen als je kinderen in de puberteit zitten en het geeft perspectief op een tijd die nog gaat komen.


Pelgrimage - Derry Brabbs

5. Pelgrimage

Pelgrimage is een prachtig kijkboek over fascinerende pelgrimsplekken in Europa. Een paar heb ik er al mogen bezoeken – maar ik zie uit naar de dag waarop ik zeeën van tijd heb om ook de rest van het boek te verkennen.  Vooralsnog kan dat dus ook vanaf mijn luie stoel. Het is een boek dat je doet verlangen.

Hartelijks,

Mirjam van der Vegt – Aquirerend redacteur non-fictie vrouwen
KokBoekencentrum

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken