Menu

None

Eindejaarstoppers! Boeken van Bonhoeffer, Grün, Oosterhuis en anderen sterk in prijs verlaagd!

De eindjaarsacties zijn ingegaan. Op Theoblogie kunt u nu profiteren van heel scherpe aanbiedingen met boeken van onder anderen Dietrich Bonhoeffer, Christa Anbeek, Aristoteles, Anselm Grün, Huub Oosterhuis en andere toonaangevende auteurs. Blader aandachtig door dit rijke overzicht! Let op: de actieprijzen zijn tijdelijk!

Merkstenen van Dag Hammerskjöld

Merkstenen schildert de mystieke weg die Dag Hammarskjöld soms met moeite is gegaan. Het is een indringend getuigenis van een groot man, die worstelde met zichzelf en zijn verhouding tot God.


Verzet en overgave van Dietrich Bonhoeffer

Verzet en overgave Bonhoeffer

Eén van de klassieke werken in de religieuze literatuur. 


Vergeet niet te leven van Anselm Grün

Anselm Grun Vergeet niet te leven

Een pleidooi van Anselm Grün: durf risico’s te nemen en verken het onbekende.


Schoonheid ervaren van Anselm Grün

Anselm Grun Schoonheid ervaren

De kracht van schoonheid ontdekken we in de natuur, in de kunst en in de ontmoeting met anderen. Ze biedt ons vreugde, troost en genezing.


Wat blijft van Hans Küng

Hans Kung Wat blijft

In Wat blijft geeft Hans Küng (1928) antwoord op oermenselijke vragen. Het is een samenvatting van de centrale thema’s uit zijn werk.


Waar onze doden zijn van Huub Oosterhuis

11- Waar onze doden zijn Huub Oosterhuis

Het ultieme troostboek van Huub Oosterhuis. Dit boek gaat over de dood van telkens één mens. Alle teksten zijn voor hen geschreven.


Tijd van je leven van Anselm Grün

14- Tijd van je leven anselm grun

Anselm Grün maakt je bewust van tijd als waardevol goed. In ons volle en soms gestreste leven verlangen we naar rustpunten, naar ademruimte. Dat is haalbaar, volgens Grün, als je je laat inspireren door de tijdsindeling in het klooster.


Jezus van Leszek Kolakowski

15- Jezus kolakowski

Eén ding staat voor Kolakowski vast: de Europese beschaving is zozeer geworteld in het evangelieverhaal en de persoon van Jezus dat de volledige verdamping van het christelijk geloof regelrecht zou leiden tot de ineenstorting van deze beschaving.


Stress en burnout voorkomen van Anselm Grün

16- Stress en burnout voorkomen anselm grun

Anselm Grün begeleidt veel mensen met een burn-out. In zijn nieuwste boek ‘Stress en burn-out voorkomen’ laat hij zien hoe eenvoudige rituelen en verbeeldingskracht stress verminderen, en het herstel na een burn-out bespoedigen.


Omgaan met conflicten van Anselm Grün

Omgaan met conflicten grun anselm

Volgens Grün moeten we conflicten niet verdringen, maar onder ogen zien. Daarvoor reikt hij psychologische inzichten aan en bespreekt hij bijbelverhalen over de oervormen van het conflict. Hiermee kunnen we conflicten zo hanteren dat ons eigen samenleven en samenwerken erop vooruitgaan.


Metafysica van Aristoteles

18-Metafysica aristoteles

Aristoteles’ Metafysica is een van de meest invloedrijke filosofische boeken ooit. Het belangrijkste boek uit de geschiedenis van de metafysica verschijnt nu voor het eerst volledig in het Nederlands. De meesterlijk vertaalde en ingeleide tekst laat ons een werkelijkheid ervaren die we uit het zicht verloren lijken te zijn, al omgeeft ze ons op elk punt van het bestaan.


Wat ik geloof van Hans Küng

10- Wat ik geloof Hans Kung

Hans Küng geeft antwoord op vragen als: Wat kan ik geloven, waarop kan ik vertrouwen, wat mag ik hopen en hoe moet ik leven? Deze geloofsbelijdenis maakt dit boek anders dan al zijn andere boeken.


Voor Joseph en zijn broer van Christa Anbeek

4- Voor Joseph en zijn broer christa anbeek

Voor Joseph en zijn broer van Christa Anbeek won de prijs voor Het Beste Spirituele Boek 2019. In het boek koppelt Christa Anbeek net als in haar eerdere werk indringende persoonlijke ervaringen aan filosofische beschouwingen. Christa Anbeek vertelt in voor het eerst onomwonden over de suïcides in haar familie.


Rechtvaardigheid van Michael Sandel

Rechtvaardigheid

‘Michael Sandel beschikt in Rechtvaardigheid over het bewonderenswaardig talent om moderne, ingewikkelde ethische problemen uit te leggen aan de hand van wat filosofen daar ooit over hebben geschreven.’ – Trouw 


Ons geluksideaal van Carl Cederström

3- Ons geluksideaal

Cederström laat zien dat er in ons tijdperk van schaarste en sociale verdeeldheid een nieuwe, radicale droom van geluk ontstaat. Tegenover het hedonisme en individualisme van de vorige generaties stelt hij een andere visie op het goede leven, gekenmerkt door een grotere betrokkenheid op de wereld. 


Betoverend licht van Anselm Grün en Ton Schulten

Betoverend licht combineert de kleurrijke schilderijen van Ton Schulten met de spirituele inzichten van Anselm Grün. Beiden worden geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, door licht en kleur, stralende eenvoud en innerlijke kracht.


Omstreden waarheid van Hans Küng

1- Omstreden waarheid

Temperamentvol en beeldend beschrijft Küng hoe de ingrijpende omwentelingen in kerk en maatschappij ook hem veranderden.


Doorleefde menselijkheid van Hans Küng

Doorleefde menselijkheid van de Zwitserse theoloog Hans Küng is het derde en het laatste deel van zijn autobiografie.


Bevochten vrijheid van Hans Küng

De breuk tussen de befaamde theoloog Hans Küng en de kerk wordt in dit indrukwekkende monument meeslepend door hemzelf bescheven. Vanuit zijn positie van vrij mens levert hij een haarscherpe analyse van wat de kerk voorstelt en waar zij de grenzen van de vrijheid overschrijdt.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken