Menu

None

Je hebt de groeten van Jezus

‘Op dat moment kwam Jezus hun tegemoet en groette hen. Zij liepen op hem toe, grepen zijn voeten vast en bewezen hem eer.’ Matteüs 28:9

Het eerste woord dat we van Jezus zelf na zijn opstanding horen, lijkt maar een simpel woord, gezegd bij het hek van het kerkhof van Josef van Arimatea of een stukje verder op het pad richting Jeruzalem. Twee
vrouwen rennen haastig het hek door naar buiten. Ineens staat Jezus voor hen. Ze staan meteen stil. En het eerste wat Jezus tegen hen zegt is: ‘Wees gegroet!’ Ik zie Jezus zijn hand als vanzelf zegenend erbij opsteken.

Op zich gaat het hier om een heel alledaags woord en gebaar. Maar soms kan een groet je veel doen. Een ansichtkaart met de simpele woorden ‘de groeten van…’ kan ontzettend veel voor je betekenen. ‘Hij heeft me gezien en me zelfs gegroet’, zei een meisje uit havo 4, totaal in de war door een jongen op wie ze verliefd was. Door een groet kunnen zomaar alle snaren van je ziel gaan trillen van vreugde.

Zoiets gebeurt hier bij het hek van het kerkhof! Plaats van de dood en van iemand voorgoed loslaten. Dit eerste woord van Jezus juist op die plek heeft iets heel bevrijdends. We zijn gezien, we zijn gekend en bemind door de levende Here zelf. Jezus, Hij leeft. Die en die hebben Hem gezien en je hebt de groeten van Hem. Heer, wij danken en zegenen U!

Lezen: Matteüs 28:1-10
Zingen: Gezang 221:1

Uit: Door vreemd gebied van Pieter L. de Jong

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken