Menu

Premium

Kindermoment Filipenzen 4:5-6

Een wandelaar op pad

Laat zien dat je van Jezus houdt

Laat iedereen u kennen als vriendelijke mensen. De Heer is nabij. Wees over niets bezorgd, maar vraag God wat u nodig hebt en dank hem in al uw gebeden.

Filipenzen 4: 5-6

Nodig

Foto’s met gezichtsuitdrukkingen van kinderen (eventueel via de beamer vertonen):

Ik laat jullie zo wat foto’s zien van kinderen en ik wil jullie vragen om goed op te letten hoe deze kinderen kijken met hun gezicht. Zijn ze vrolijk of juist verdrietig? Zijn ze boos of kijken ze heel vriendelijk?

Laat één voor één de foto’s zien en vraag de kinderen naar de gezichtsuitdrukking. Hoe interpreteren de kinderen deze uitdrukkingen? Je laat met je gezicht zien hoe je je van binnen voelt. Als je je boos voelt, kijk je ook boos. Als je heel blij bent kijk je ook blij. Wie van jullie kan ook eens met zijn gezicht en misschien wel met zijn hele lichaam een gezichtsuitdrukking laten zien? Laat wat kinderen een voorbeeld geven.

Vandaag gaat het verhaal over wat andere mensen zien aan jou. Als jij altijd boos kijkt en boos bent, is dat niet zo fijn. Als je je altijd heel veel zorgen maakt over dingen, lijkt het net alsof je er niet op vertrouwt dat de Here God voor je zorgt.

Laat maar zien dat jij van God houdt en erop vertrouwt dat Hij voor je zorgt. Wie weet wat voor een gezicht daarbij past?

Liedsuggestie

  • Maak een vrolijk geluid voor de Heer (OTH 540)

  • Sta eens even op als je Jezus liefhebt (Opwekking Kids 7)

  • Wees niet bang (OTH 556)

  • Blij, blij, m’n hartje is zo blij (OTH 481)

Bron

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken