Menu

Premium

Kindermoment Jesaja 16:3c

Een wandelaar op pad

Ik geef je een schuilplaats

Verberg de vluchteling, lever de ontheemde niet uit.

Jesaja 16:3c

Wie speelt er wel eens verstoppertje? Vertel eens hoe dat gaat. Bij verstoppertje gaan alle kinderen zich verstoppen, behalve degene die ze moet zoeken.

Stel je voor dat jij al verstopt zit, maar iemand anders kan geen verstopplekje vinden. Kun je die ander dan helpen? Je kunt hem helpen door zich bijvoorbeeld ook bij jou te verstoppen.

En stel je voor dat jíj al gevonden bent, maar iemand anders nog niet. Jij ziet die ander zitten, maar de zoeker ziet hem niet. Is het voor degene die verstopt zit dan leuk als jij verraadt waar hij zit? Nee, dat is niet fijn.

Verstoppertje is een leuk spel om te spelen. Toch zijn er ook wel eens situaties waarin kinderen en grote mensen zich gaan verstoppen, omdat ze gezocht worden. Of omdat er gevaar is. In andere landen kan er oorlog zijn, waardoor ze moeten vluchten. Dan is verstoppertje geen leuk spel meer, maar zoeken ze een schuilplaats om in leven te blijven.

Mensen kunnen vluchten naar een ander land. Ook in ons land zijn er vluchtelingen. Misschien wel bij jou in de klas. Kinderen uit een ander land, die daar niet meer veilig kunnen wonen.

Hoe kunnen wij ervoor zorgen dat deze kinderen zich veilig voelen in ons land? Dat ze het fijn hebben in de klas? Door ze te helpen en samen te spelen. Door samen plezier te maken en ervoor te zorgen dat deze kinderen zich thuis gaan voelen.

Als iemand bang is, kun je vertellen over de Here God en de Here Jezus. Ook als je zelf bang bent, kun je daaraan denken en er een lied over zingen.

Liedsuggestie

  • Ik zag een kuikentje (OTH 522)

  • Ik ben veilig in Jezus’ armen (OTH 514)

OTH: Op Toonhoogte, 2e druk, 2015.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken