Menu

Premium

Kindermoment Jesaja 30:3

Een wandelaar op pad

Kies de juiste weg

De vesting van de farao zal jullie schande brengen, de bescherming van Egyptes schaduw smaad.

Jesaja 30:3

Nodig

Laat de afbeelding van het verkeersbord ‘verboden te keren’ zien. Wie heeft dit verkeersbord wel eens gezien en weet wat het betekent? Verboden terug te gaan naar waar je vandaan komt.

Sommige plekken zijn niet goed voor kinderen of grote mensen. Denk bijvoorbeeld aan plekken waar de lucht ongezond is, waar kinderen niet aardig tegen elkaar doen, waar mensen niet goed voor elkaar zorgen, maar gemeen tegen elkaar zijn. Op die plekken kun je beter niet (meer) wonen.

Vandaag gaat het in de preek ook over zo’n plek. De Here God heeft de mensen weggehaald van die plek, maar er zijn toch mensen die weer terug willen keren naar die verkeerde plek. Eigenlijk zou het verkeersbord ‘verboden te keren’ neergezet moeten worden voor die mensen. God wil niet dat ze daar weer naar toegaan of denken dat die plek goed is.

Er is nog een ander verkeersbord wat je neer zou kunnen zetten langs de kant van de weg. Dat verkeersbord laat zien hoe je wél het beste kunt rijden. Weet iemand hoe zo’n verkeersbord eruitziet? Laat het andere verkeersbord van de ‘eenrichtingsweg’ zien. Dit bord wijst de juiste richting aan. God wijst ons de juiste weg. Laten we goed naar Hem luisteren en hem blijven volgen.

Liedsuggesties

  • Ik ben de Weg, de Waarheid en het Leven (Elly & Rikkert, cd Daar gaan we dan)

  • ‘k Heb Jezus nodig, heel mijn leven, ELB 435

  • Stap voor stap, OTH 543

OTH: Op Toonhoogte, 2e druk, 2015.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken