Menu

Premium

Kindermoment Psalm 139:7

Een wandelaar op pad

Aandacht voor elkaar

Hoe zou ik aan uw aandacht ontsnappen?

Psalm 139:7

Indien mogelijk: een kleine sketch, waarbij twee vrienden elkaar ontmoeten. De één vertelt de ander iets waarmee hij zit, maar de ander zit steeds op zijn telefoon te kijken. Hij humt steeds instemmend, zodat het lijkt alsof hij luistert, maar in feite is dat niet zo. Eindig de sketch met de opmerking van degene die op zijn telefoon zit: “Fijn dat het zo goed met je gaat!”, waarna hij vervolgens wegloopt. De ander kijkt hem beteuterd na.

Vraag de kinderen wat er zojuist gebeurde in het toneelstukje. Het is niet fijn als je niet echt aandacht krijgt van iemand, maar dat diegene doet alsof. Wij luisteren ook niet altijd even goed naar elkaar.

Wie weet er iemand te noemen, die altijd aandacht voor ons heeft? Iemand die altijd naar ons wil luisteren en tijd voor ons heeft? De Here God. Dat is heel fijn. We kunnen altijd bij Hem terecht.

God vindt het fijn als we naar Hem toegaan, vragen stellen en onze zorgen vertellen. Maar Hij vindt het ook fijn als wij Hém aandacht geven. Hoe zouden wij God aandacht kunnen geven? In de Bijbel lezen, praten over God, nadenken over hem, zingen en bidden. Niet af en toe, maar elke dag.

Liedsuggesties

  • Heer U kent mij als geen ander (OTH 501)

  • Heer ik wil U aanbidden (OTH 499)

  • Lees je Bijbel, bid elke dag (OTH 539)

OTH: Op Toonhoogte, 2e druk, 2015.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken