Menu

Premium

Leuk?

Bij Matteüs 21,10-17

Bij Sanne is het altijd heel leuk op de kindernevendienst (of zondagsschool/kerkclub). De kinderen gaan er graag heen. Elke keer begint het met een mop. En daarna gaan ze wat drinken. En heel vaak doen ze gekke spelletjes.

Op een dag komt Sannes vriendinnetje Fleur bij haar spelen. Ze spelen ‘kerkje’ en Fleur is de dominee. Fleur kan erg goed bidden en ze kan ook veel bijbelverhalen vertellen. En dan vertelt ze ook nog wat je kunt leren van die verhalen. Mensen helpen bijvoorbeeld. Sanne zit met open mond te kijken. Dan mag zij dominee zijn. Maar ze weet eigenlijk niet zo goed hoe het moet. Ze kent de verhalen niet zo goed en ze durft niet zomaar te bidden als een dominee. En aan het eind, dan doet de dominee zijn handen omhoog, maar wat zegt hij dan ook weer?

De volgende keer, als er weer kindernevendienst (zondagsschool/kerkclub) is, besluit Sanne het helemaal anders te doen. Als de leiding een mop gaat vertellen, legt ze met een harde plof haar kinderbijbel op tafel. Zo!

De leiding kijkt verbaasd. ‘Wat doe jij nou, Sanne?’ vragen ze.

‘Ik wil het anders!’ zegt Sanne. De andere kinderen kijken met open mond naar Sanne. Sanne wordt een beetje rood, maar ze gaat dapper door: ‘We zitten toch in de kerk? Dan moet het gaan over geloof en over hoe je moet leven en over bidden en over de verhalen…’ Sanne struikelt bijna over haar woorden. Er is ook zo veel dat je in de kerk kunt doen.

Wat vind jij van Sannes opmerking? Waarvoor kom je naar de kerk?

(Eventueel kun je ook volwassen gemeenteleden vragen waarvoor zij naar de kerk komen.)

De kinderen in de groep van Sanne zijn even stil. Dan beginnen ze voorzichtig te knikken. Ja, Sanne heeft gelijk. Ze zitten in de kerk om dingen met geloof te doen en niet alleen maar voor de lol. Geloven is belangrijk! En soms ook heel leuk trouwens.

De leiding zucht eens diep. ‘Die kinderen hebben gelijk!’

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken