Menu

None

Martien Brinkman presenteert Thank God Its Friday

Op vrijdag 29 maart presenteert auteur Martien Brinkman het werk van drie bekende Nederlandse dichters (Jellema, Gerlach en Zwagerman) tijdens een poëziemiddag in de show Thank God Its Friday.

Deze lezing is onderdeel van het lezingenprogramma Thank God it’s Friday. Een filosofisch en spiritueel tegengif. Sprankelend tegendraadse vrijdagmiddagen die de vitale krachten van onze tijd opdiepen.

Menig dichter stuit vroeg of laat op het onuitsprekelijke waarvoor hij of zij toch woorden wil vinden. Martien Brinkman presenteert werk van drie bekende Nederlandse dichters en probeert hun zoektocht naar het onzegbare te traceren. Een middag voor wie openstaat voor een nieuwe taal voor het onzegbare.
Hannie Dorr verzorgt de voordracht van de gedichten.
Christa Kelderman verzorgt de muzikale intermezzo’s.

Het boek van Martien Brinkman, Dicht bij het onuitsprekelijke, is deze middag in de zaal verkrijgbaar (€ 20,00).

De lezing wordt gehouden op het Wijngoed Kranenburg, Kostedeweg 2, 7251 MZ Vorden (Kranenburg).
Aanvang: 14:00 uur
Zaal open: 13:30 uur
Entree: € 15,00 (inclusief koffie/thee/drankje)

Aanmelding vooraf is niet nodig.

Extra informatie

Martien Brinkman leest in zijn recente boek Dicht bij het onuitsprekelijke, werk van veertien bekende Nederlandse dichters en probeert hun zoektocht naar het onzegbare te traceren. Hij laat zien hoe breed het palet aan associaties is dat door het onuitsprekelijke bij hen wordt opgeroepen: licht, leegte, Systeem, stilte en gat, maar ook thuiskomst, liefde, verbondenheid, grootsheid en God.

Martien E. Brinkman (1950) is emeritus hoogleraar interculturele theologie aan de VU. Eerder publiceerde hij Hun God de mijne? Over de God van Gerrit Achterberg, Hendrik Marsman, Gerrit Nijhof en Ida Gerhardt (2014) en Jezus Incognito. De verborgen Christus in de westerse kunst vanaf 1960 (2012).

De volgende lezing in deze serie is op 24 mei. Dan houdt Henk van den Berg  een inleiding in het werk van de inmiddels zeer bekende theoloog Tomáš Halík.

Dichtbij het onuitsprekelijke

Dichtbij het onuitsprekelijke

Martien E. Brinkman leest in dit boek gedichten van veertien bekende Nederlandse dichters en laat zien hoe breed het palet aan associaties is dat door het onuitsprekelijke wordt opgeroepen. Ze dichten over ervaringen en gevoelens die voortkomen uit verlangen of gemis en vallen terug op uiteenlopende woorden: licht, leegte, systeem, stilte, thuiskomst, nietigheid, grootsheid, gat of God. Menig dichter stuit vroeg of laat door een kortstondige eenheidservaring op het onuitsprekelijke waarvoor hij of zij toch woorden wil vinden. 

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken