Menu

None

Nacht van de Theologie: de Jonge Theoloog des Vaderlands

Zeven jonge theologen strijden dit jaar om de prijs voor de Jonge Theoloog des Vaderlands tijdens de Nacht van de Theologie (27 oktober 2018). Deze titel wordt dit jaar voor het eerst toegekend. Wie de titel zal ontvangen wordt deels bepaald door een vakjury en door een internetstemming. Aan deze internetstemming kunt u niet meer deelnemen.

annie-spratt-710490-unsplash

In debat

Tijdens het middagprogramma van de Nacht van de Theologie gaan de zeven kandidaten met elkaar in debat. Drie van de zeven gaan hierna door naar het avondprogramma. Met daar opnieuw een stemming. Op 27 oktober rond zeven uur wordt bekend welke drie kandidaten door zijn naar deze laatste ronde. De winnaar zal aantreden in de Amsterdamse Stadsschouwburg tijdens de tweede editie van ‘De staat van God’ in het voorjaar van 2019.

Meer informatie over de kandidaten is hier te vinden

Programma Nacht van de Theologie

Met het thema ‘God is terug’ staat de Nacht van de Theologie op 27 oktober stil bij de hernieuwde aandacht voor geloof in Nederland. Is er sprake van terugkeer van geloof, en welke vormen neemt deze aan?

Het programma begint om 16.00 uur met een symposium. Aansluitend is er een diner om 19.00 uur. Na het diner begint het feestelijke avondprogramma om 20.30 uur.
Het is mogelijk om onderdelen van deze dag te bezoeken.

De Nacht van de Theologie 2018 wordt gepresenteerd door Marleen Stelling (Het Vermoeden, Nachtzoen) van de EO en KRO-NCRV presentator Wilfred Kemp (Kruispunt). Op NPO radio 5 zal verslag gedaan worden van het evenement dat dit jaar voor de achtste keer wordt georganiseerd.

Vreemdelingen en Priesters

Vreemdelingen en priesters - Stefan Paas

Dit unieke boek biedt een diepgravende, toegankelijke en inspirerende visie voor christenen in een postchristelijke cultuur.
Er waait een missionaire wind door Nederland. Maar de secularisatie gaat door en veel kerken ervaren al het gepraat over ‘zending’, ‘opwekking’, ‘groei’ en ‘verandering’ als weinig realistisch. Is het mogelijk om vast te houden aan de missionaire kern van het christelijk geloof en tegelijk serieus te nemen dat maar weinig mensen in Nederland het christelijk geloof de moeite waard vinden? Dit boek legt uit hoe dat kan.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken