Menu

None

Pinksterconferentie: hoofdsprekers bekend

Op 7 tot en met 10 juni vindt de 49e editie van de Pinksterconferentie plaats op het terrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. Vorige week zijn de hoofdsprekers bekend gemaakt en wij stellen twee van deze sprekers graag even aan u voor:

Henk Stoorvogel

Henk Stoorvogel is oprichter en internationaal leider van 4M, een mannenbeweging die bekend staat om haar karakterweekenden en Muskathlons. Daarnaast is Henk als pastor verbonden aan de Vrije Evangelisatie Zwolle (VEZ), waar hij zich voornamelijk richt op spreken en de erediensten.

Henk heeft een passie om mensen te helpen God beter te leren kennen en hun bestemming te vinden. Hij heeft hier een aantal boeken over geschreven, waaronder Jezus Leven, Geboren om te Vliegen, Groeien als een Palm, de vierde Musketier, G-Kracht en de serie bijbelstudieboeken over Bijbelse personen: Onderweg met…

Zowel in Nederland als in het buitenland spreekt Henk regelmatig in kerken en op conferenties en geeft hij masterclasses en seminars over spreekvaardigheid, het leven van Jezus en het bereiken van je bestemming.

Theo van den Heuvel

Als zoon van een voorganger leek de weg voor Theo van den Heuvel uitgestippeld om in de voetsporen van zijn vader te treden, maar toch koos hij voor communicatiewetenschappen. Gaandeweg kreeg hij visie voor een gemeente en werd het verlangen groot om niet alleen van buitenaf aan een kerk mee te bouwen, maar ook van binnenuit. Inmiddels is hij voorganger van één van de snelstgroeiende gemeentes in Nederland. “Het is echt een geschenk van de Heer.”

 “Er zijn nog steeds ontzettend veel mensen op zoek naar God. God is in Groningen aan het werk. Mijn boodschap is de realiteit van Jezus in het leven hier en nu. We leven met een open hemel, met een betrokken God. Hij wil actief in ons leven zijn. Alles begint bij een ontmoeting met Jezus. Als je met verwachting komt, dan gebeurt er iets!”

– Theo van den Heuvel

Op de vraag wat hij zou doen als hij 1 minuut de tijd zou krijgen om de boodschap te verkondigen in de stad, antwoordt hij zelfverzekerd. “Dat is niet de manier van deze tijd. De taal van deze tijd is relaties aangaan, het over het leven zélf hebben. En dat is waar wij als gemeente op inzetten. Je moet je vrienden en collega’s mee durven nemen, het moet ook aansluiten bij hun belevingswereld. Ik geloof dat elk mens op zoek is naar de betekenis van het leven. Hoe mooi is het als je kunt vertellen dat God een plan heeft met je leven.”

Boekentips:

[table id=4 /]

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken