Menu

None

Steeds meer jongeren op pelgrimage

thomas hontelez wandelen naar wijsheid

Thomas Hontelez was gisteren te gast in Spraakmakers op NPO Radio 1. Hier kunt u het interview met hem terugkijken en luisteren.

Steeds meer jongeren verkiezen zo’n actieve of zelfs spirituele vakantie boven een zee-, zon- en zuip-vakantie. Aan tafel zit Thomas Hontelez, organisator van wandeltochten voor jongeren en auteur van het boek Wandelen naar wijsheid. Hij is net terug van een reis in Italië waar hij met jongeren een week lang wandelde. Hij vindt dat iedereen in zijn leven een pelgrimage verdient omdat je jezelf beter leert kennen als je zo’n tocht onderneemt.


Wandelen naar wijsheid

Wandelen naar wijsheid - Thomas Hontelez

In zijn boek Wandelen naar wijsheid legt Thomas Hontelez uit dat pelgrimeren meer is dan alleen wandelen. Pelgrimeren is de innerlijke en uiterlijke reis laten samenvloeien tot een ervaring waarin je dichter tot jezelf komt. In Wandelen naar wijsheid komen die twee reizen samen. Het boek is daarmee een inspiratie voor hen die altijd al eens hebben willen lopen, een motivatie voor hen die onderweg zijn en een bron van herkenning voor hen die reeds op pelgrimage zijn gegaan. Hoewel pelgrimeren en wandelen sterk met elkaar verbonden zijn, kunnen ze ook los van elkaar staan. Met de inzichten uit dit boek leer je ook pelgrimeren zonder zelf maar een stap te hoeven zetten.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden