Menu

None

Studiemiddag 'Preken als performance'

Ter gelegenheid van het verschijnen van het boek Over God gesproken. De preek in theorie en praktijk, van Gerrit Immink, organiseert de PThU samen met Areopagus (IZB) en Boekencentrum op 20 september een studiemiddag over de preek. In zijn boek biedt Immink een theologie van de prediking, waarbij hij aandacht geeft aan de preek als Woord van God, als performance, als vertolking van de Bijbel en als blijde boodschap.

Programma:

13.00 – 16.30 uur

Met sprekers als dr. Kees van Ekris (Areopagus) en dr. Theo Pleizier (PThU), aangevuld met bijdragen van predikanten en Gerrit Immink zelf.

Kosten:

De kosten voor deelname bedragen 30 euro per persoon, inclusief BTW, koffie of thee én het boek ‘Over God gesproken. De preek in theorie en praktijk’ van Gerrit Immink.

Locatie:

Bergkerk, Dr. Abraham Kuyperlaan 2, 3818 JC Amersfoort

Aanmelden:

U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 13 september, via de website van de PThU.

Het boek Over God gesproken is het derde en afrondende deel in de driedelige serie van Gerrit Immink. Eerder verschenen Het heilige gebeurt. Praktijk,theologie en traditie van de protestantse kerkdienst en Bidden in het besef van Gods tegenwoordigheid.

Over God gesproken

Over God gesproken - Gerrit Immink

Dit boek gunt ons een blik in de werkkamer van de dominee. Wekelijks een preek maken is een hele klus. Tijdens dat voorbereidingsproces wordt een beroep gedaan op theologische, communicatieve en pastorale vaardigheden. Want soms zijn kerkgangers geboeid naar een preek, maar het kan ook gebeuren dat ze afhaken en het hen werkelijk niets doet. Hoe raken kerkgangers betrokken en met welke stijl en inhoud spreken voorgangers hun hoorders aan?

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden