Menu

None

Tim Vreugdenhil de nieuwe stadspredikant in Amsterdam

Tim Vreugdenhil

De Protestantse Kerk Amsterdam (PKA) heeft een nieuwe stadspredikant. Het is de 43-jarige Tim Vreugdenhil, bekend van onder meer zijn Stand Up Theologie. Hij is de opvolger van Rob Visser die vorig jaar met pensioen ging.

‘Ik heb verschrikkelijk veel zin om als dominee te laten zien dat zingeving iets is dat ook mensen buiten de kerken kan aanspreken’.

Tim Vreugdenhil

De stadspredikant heeft als opdracht om in ‘een vrije en persoonlijke rol’ het geluid van de kerk in het maatschappelijke debat te laten horen. Een uitdaging die de dominee graag wil aangaan. Hij gelooft dat ‘wij als kerk enorm kunnen bijdragen aan het leven van alle Amsterdammers’.

Tim Vreugdenhil was al vijftien jaar ‘gewoon’ predikant in Amstelveen en Amsterdam voordat hij een andere rol vond in de CityKerk in Oost. Daar probeert hij als Dominee Tim juist mensen buiten de kerk te bereiken over onderwerpen als FOMO, liefde, vriendschap en ‘leven buiten de bubble’. Ook houdt hij inspiratiesessies bij bedrijven. Via vlogs en Facebook, maar ook met zijn Stand Up Theologie in een theaterachtige setting probeert hij met name jongeren na te laten denken over het ‘goede’ leven. Dit blijft hij als theoloog-ondernemer doen naast zijn stadspredikantschap.

Voorzitter Rijk van Ark van de Protestantse Kerk Amsterdam is blij dat Tim de nieuwe stadspredikant is.

‘Ik verwacht dat hij op geheel eigen wijze reuring brengt op levensbeschouwelijk gebied in de stad, net als zijn voorganger Rob Visser. Dat is goed voor de kerk en de inwoners van Amsterdam die normaal gesproken niet met geloof en kerk in aanraking komen’.

Rijk van Ark

Tim Vreugdenhil is getrouwd en heeft twee kinderen.

Stand-up Theology

Stand-up theologie - Tim Vreugdenhil

Stand-up theoloog Tim Vreugdenhil schrijft zoals hij praat: toegankelijk en onderhoudend. In ‘Stand up theology’ beschrijft hij tien kernwoorden uit onze tijd, zoals vrijheid, liefde, angst, grip en stress. Ieder woord voorziet hij van een spirituele dimensie. Veel voorbeelden uit de populaire cultuur komen voorbij en deze worden gelinkt aan de verhalen en personen uit de bijbel. Met ‘Stand up theology’ biedt Tim Vreugdenhil een verrassend boek vol verdieping dat de christelijke normen en waarden in een hedendaags licht zet.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken