Menu

None

Van Advent naar Kerst – dag 13

Wachten op God
Lezen: Genesis 29
We leven in de tijd van advent. Advent komt van het woord ‘adventus’ dat ‘komst’ betekent. Tijdens deze tijd verwachten we de komst van Jezus en die geboorte vieren we uiteindelijk met kerst. Maar wachten is lastig voor ons. Kijk naar een klein kind dat moet wachten tot hij jarig is en pas dan de cadeautjes mag uitpakken. We lijken vaak op zo’n kind, want we leven immers in een tijd waarin we alles binnen handbereik hebben. Hebben we trek, dan is er fastfood. Bestellen we iets, dan hebben we de garantie dat het binnen 24 uur wordt geleverd.
In het bijbelgedeelte is Jakob op de vlucht voor zijn broer, omdat hij hem heeft bedrogen. Nu wordt hij zelf bedrogen als hij na zeven jaar wachten de ‘verkeerde’ vrouw krijgt en vervolgens nog eens zeven jaar moet wachten op de vrouw die hij wil. Jakobs houding wordt echter gemotiveerd door zijn liefde voor Rachel. De zeven jaren voelen als een paar dagen, staat er. Hij is geduldig en vertrouwt erop dat het recht zal zegevieren.
Wanneer je wacht op #God, ligt je kracht in #geduld en #vertrouwen, en helpt de #liefde. Zeven jaar kan dan voelen als een paar dagen.
Gebedspunt: Bedenk of er iets is in je leven waarbij je moet wachten op God. Schrijf dat op en geef het aan God. Vraag Hem om geduld en vertrouwen in deze situatie.
Bron: Willeke Herwig (red.), Like God. Bijbels dagboek voor jonge mensen van 20 tot 35 jaar als paperback en als e-book.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden