Menu

None

Van Advent naar Kerst – dag 7

Heer, ga uw gang
‘Maria zei: “De Heer wil ik dienen: laat er met mij gebeuren wat u hebt gezegd.”’
Lucas 1:38
Na Zacharias en Elisabet komt nu Maria in de schijnwerpers. Zij is een heel ander mens dan het door levenservaring beproefde priesterstel. Zij is gewoon een vrolijk jong meisje, bezig met alle voorbereidingen voor haar trouwdag. Haar reactie is heel anders dan die van Zacharias. Zij is een en al geloof en vertrouwen. Heeft Maria dan helemaal geen vragen of aarzelingen? Reken maar! Want wat de engel Gabriël haar zegt, is ook haar te machtig om zo even te verwerken.
Maria zal een zoon krijgen. En Hij zal Zoon van de Allerhoogste genoemd worden en de troon van David, inmiddels eeuwen vacant, zal Hem gegeven worden. ‘Nog even een praktische vraag’, zegt Maria stilletjes. ‘Hoe zal dat gebeuren? Weet u, ik heb nog nooit met Jozef geslapen. Ik ben nog niet getrouwd.’ De engel Gabriël zegt: ‘De Heilige Geest van God, Hij zal over je komen.’ En Maria knikt alleen. Ze zegt niet: ‘Ik ben te jong voor dit avontuur!’ Of: ‘Hoe vertel ik dit aan Jozef? En hoe vertel ik het mijn moeder?’ Ze zegt alleen: ‘De Heer wil ik dienen! Here God, ga uw gang met mijn leven.’
Deze reactie raakt me elk jaar weer. Soms gebeurt er in één jaar zo veel wat je totaal niet volgen kunt. Soms zegt God zo veel in je leven dat je alleen maar vragen hebt. Maar je kunt ook eenvoudig zeggen: ‘Here, ga uw gang met mijn leven! U wil ik dienen.’ Zeg dat Maria vandaag eens na.
Lezen: Lucas 1:26-38
Zingen: Psalm 27:7
Bron: Drs. Pieter L. de Jong, Door vreemd gebied

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken