Menu

None

Waarom doe ik dit in vredesnaam?

Het Titus Brandsma Instituut organiseert op vrijdag 24 mei alweer de 26e Titus Brandsma Lezing. Deze lezing wordt gehouden van 15.00 – 16.30 uur in de Stevenskerk in Nijmegen. Het Titus Brandsma Instituut is trots te melden dat Tweede Kamerlid en fractievoorzitter voor de ChristenUnie Gert-Jan Segers haar gast en spreker is. Gert-Jan Segers zal spreken over samenleven.

Over sámenleven

In en door en met God ziet de mens zich verenigd en in relatie tot alle andere mensen

sprak Titus Brandsma in 1932. Door zijn sociale bewogenheid, zijn gedrevenheid om recht te doen en zich uit te spreken toen hem dat persoonlijk gevaar opleverde, gaf hij als gelovige betekenis aan sámenleven. Die roeping geldt ook vandaag in een tijd van verdeeldheid en polarisatie.

(On)overbrugbare kloven tussen mensen

Hoe kunnen we blijven thuiskomen met elkaar in een land waarin de kloven tussen mensen soms onoverbrugbaar lijken? Wat vraagt dat van politiek en samenleving? En welke rol kunnen, mogen en moeten christenen hierbij spelen?

Over deze vragen spreekt Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie op 24 mei tijdens de Titus Brandsma Lezing in Nijmegen.

In gesprek met Rik Torfs

Na zijn lezing zal Rik Torfs kort met Gert-Jan Segers in gesprek gaan. Rik Torfs is hoogleraar aan de KU Leuven en kerkjurist. Hij verzorgde in 2016 zelf de Titus Brandsma Lezing.

Muziek

Berry van Berkum verzorgt het orgelspel deze middag.

Gratis toegang

De Titus Brandsma Lezing is gratis toegankelijk. Aanmelden wordt wel op prijs gesteld.

Beknopte informatie

Titus Brandsma Lezing over samenleven
Spreker: Gert-Jan Segers (ChristenUnie)
Datum: Vrijdag 24 mei 2019
Tijd: 15.00 – 16.30 uur. Vanaf 14.30 inloop, aansluitend is er een hapje en een drankje tot 17.30 uur
Locatie: Stevenskerk, Sint Stevenskerkhof 62, 6511 VZ  Nijmegen

Aanmelden

Over Gert-Jan Segers

Fotograaf: Anne-Paul Roukema

Gert-Jan Segers was tot begin 2013 directeur van de Mr. G. Groen van Prinsterer Stichting, het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. Ook heeft hij gewerkt als zendeling in Egypte en publiceerde hij enkele romans.

Meer informatie?

Voor meer informatie neemt u contact op met Ilja Kramer, communicatiemedewerker
Titus Brandsma Instituut: ilja.kramer@titusbrandsmainstituut.nl of 06 520 54 923.

Waarom doe ik dit in vredesnaam?

Waarom doe ik dit in vredesnaam? - Gert-Jan Segers

Waarom doe ik dit in vredesnaam? van ChristenUnie-partijleider Gert-Jan Segers is een bundel gedachten en overwegingen over zijn politieke werk, zijn geloofsleven en het nieuws van de dag.   Hij snijdt diverse thema’s aan: zijn held Dietrich Bonhoeffer, zijn dochters, Pasen, slavernij, de zorg voor de Schepping, pacifisme en – natuurlijk – de Haagse politiek. Segers is een begenadigd schrijver en staat bekend om zijn open en authentieke geluid en zijn kwetsbare opstelling. Dit boek, dat zijn beste columns uit het Nederlands Dagblad bevat, geeft een kleurrijk beeld van de mens achter de volksvertegenwoordiger en van zijn idealen, gevormd door geloof, hoop en vertrouwen. 

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken

Lid worden