< Terug

Van Titus Brandsma tot Edith Stein. Veertig dagen bidden met heiligen en martelaren

Recensie

Recensie van Van Titus Brandsma tot Edith Stein. Veertig dagen bidden met heiligen en martelaren.

Cover van Van Titus Brandsma tot Edith Stein. Veertig dagen bidden met heiligen en martelaren, geschreven door diverse auteurs.

In deze bundel zijn gebeden, gedichten en overwegingen verzameld die aansluiten bij de veertigdagentijd: voor iedere dag een tekst. Deze teksten gaan over Charles de Foucault en Titus Brandsma die onlangs heilig werden verklaard (15 mei 2022). Ook in deze Herademing over waarheid en leugen vindt u over en van laatstgenoemde enkele mystieke teksten. Er zijn ook teksten opgenomen van de karmelitessen Edith Stein en Theresia van Lisieux. Daarnaast vindt u teksten over martelaren zoals de jezuïet Frans van der Lugt die in Syrië werd vermoord, en van de trappist Frère Luc van Tibhirine die samen met zijn zes medebroeders in Algerije om het leven werd gebracht. In deze bundel wordt de gedachtenis aan deze heiligen en martelaren levend gehouden die als voorbeeld kunnen fungeren op de weg van de Navolging.

Kitty Bouwman is hoofdredacteur van Herademing. Ze is onderzoeker en docent spiritualiteitstudies, gelieerd aan het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Ze heeft een praktijk voor geestelijke begeleiding en werkt als geestelijk verzorger in de Hartekamp Groep.


Van Titus Brandsma tot Edith Stein. Veertig dagen bidden met heiligen en martelaren, Adveniat, Baarn / Halewijn, Antwerpen, 2022. 272 pp. €9,99. ISBN 9789493279018.


< Terug