Menu

Filters

Hoofdthema

Rubriek

Soort materiaal

Bron

Kerkelijk jaar

Oude Testament

Nieuwe Testament

Auteur

Lidmaatschap

Basis

Wat de toekomst brengen moge…

Op een vrije avond viel ik middenin een documentaire. Het ging over de kerk op een dorp. De kerk als gebouw staat fier in het midden. Maar het gebouw staat leeg. De kerkelijke gemeente bestaat niet meer. De dorpsbewoners maken zich nu samen sterk voor het behoud van het gebouw als een culturele ontmoetingsplek voor de dorpsgemeenschap om verhalen te delen.

Basis

Help, ook de bloemen worden duur

Alles wordt duur en duurder. Tijdens de kerkenraadsvergadering wordt er opgemerkt dat er tegenwoordig wel een heel miserabel bosje bloemen op de liturgietafel staat. ‘… maar de prijs is het dubbele van wat het was’, bromt de penningmeester. Iemand die de bloemen had weggebracht liet weten zich met zo’n bosje bloemen wel wat ‘verlegen’ te voelen. Er valt een stilte en we kijken elkaar es even aan.

Basis

Kijk-cijfers

Als ik dit schrijf zitten we nog midden in de lockdown. Van harte hoop ik dat wanneer u dit leest er veel meer bewegingsvrijheid is ontstaan. Wij houden op ons eiland intussen al maandenlang interkerkelijke TV-kerkdiensten. Iedere week nemen we op donderdagmiddag op via Terschelling-TV en op zondagmorgen is de eerste uitzending. Daarna kunnen mensen naar believen en op ieder willekeurig tijdstip aanklikken. Onderweg of thuis, op enigerlei tijdstip waarop jij er even rustig de tijd voor hebt en je kunt concentreren. Of gewoon nog even opnieuw luisteren om opnieuw te horen. Fantastisch om op deze manier toch met elkaar verbonden te kunnen zijn en te vieren nu de kerken voor grote groepen gesloten zijn.

Nieuwe boeken