Menu

Premium

Batseba

Bij 2 Samuel 11

Spiegelverhaal

In de familie van Mo was er een groot geheim. Dat ging over zijn vader. Mo had het gehoord toen zijn moeder een keer aan de telefoon zat. Ze vertelde dat zijn vader iets heel ergs had gedaan. Wat precies, dat wist Mo niet, maar zijn vader had zelfs even in de gevangenis gezeten. Dat kon Mo zich haast niet voorstellen. Zijn vader was namelijk heel lief. Maar toch was het echt zo.

Als je in de gevangenis zit, dan ben je slecht, een boef. Dat zeiden ze op school. Mo zat er wel een beetje mee. Want als zijn vader slecht was, dan was hij ook half slecht…

Wat vind jij daarvan? Waarom?

Dit vindt Mo ervan:

Mo wist het niet zeker. Maar hij had het aan zijn moeder gevraagd. En zijn moeder vertelde een verhaal uit de Bijbel. Over Jezus. Of eigenlijk, over de voorouders van Jezus. Over zijn ouders en opa en oma en daar weer de opa en oma van en daar weer van en ga zo maar door. Sommige voorouders van Jezus hadden ook erge dingen gedaan. En in de gevangenis gezeten. Dat vond God niet goed, en de mensen vonden het ook niet goed. Maar toch werd Jezus in hun familie geboren. En Jezus was goed! Supergoed zelfs!

Dus of je vader en moeder nu slechte of goede dingen doen – en waarschijnlijk doen ze van allebei een beetje – jij kunt helemaal hartstikke goed zijn. ‘Kijk maar naar Jezus,’ zei zijn moeder.

Best een stoere vrouw, die moeder van Mo.

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken