Menu

Basis

Geloven in beweging: inspiratiereis naar Terschelling

‘Jutten’ op het kerkelijk erf, dat doen we in deze column. Deze keer nodig ik u uit om hetzelfde te doen, maar dan letterlijk op ons eiland. Ben je geïnteresseerd in geloof, betrokken bij een kerk of gewoon op zoek naar inspiratie of nieuwe ideeën? Kom dan naar hét landelijke oecumenische inspiratiefestival op Terschelling!

Hier ontmoet je mensen die ook op zoek zijn, ervaringen willen delen. Het is een uniek festival op ons mooie eiland dat in het teken staat van bezinnen, bezielen, inspireren, verbinden en ontmoeten. Je laten verrassen door alle mogelijke fresh expressions middels een gevarieerd programma. Met concerten, theatervoorstellingen, lezingen, workshops, getijdevieringen, trainingen, meditatie, wandelingen, enz. is er voor ieder van alles te ‘jutten’.

Het programma is binnen maar natuurlijk óók buiten. Het eiland: één grote groene kathedraal! Fietsend of wandelend trekken we van de ene naar de andere locatie: oude kerkjes, schuurtjes, strand, bos, duin, etc. Ook zijn er programma’s voor studenten, jongeren, kinderen. Een unieke gelegenheid om met z’n allen een ‘inspiratiereis’ te maken. Voor ambtsdragers, vrijwilligers, jongeren, gespreksgroepen, vrienden en vriendinnen, families, besturen, commissies, gemeenteleden en parochianen in welke samenstelling ook maar.

De datum valt midden in de herfstvakantie: 20, 21, 22 oktober 2023. Met deze vierde editie van het festival hopen we een brede oecumenische landelijke beweging op gang te brengen. Met z’n allen op reis, pelgrimerend naar ‘Het land aan de overkant’, geen beloofd land maar een eiland met een veelbelovend programma om inspiratie op te doen.

Dragende krachten zijn: de landelijke dienstenorganisatie van de PKN, de Raad van kerken Nederland, de Protestantse Theologische Universiteit, Lutherse Kerken, De 7evendehemel, de gezamenlijke eilander kerken en nog vele anderen. Er spoelt dagelijks nieuwe info aan. Bij jutten is het belangrijk je kans niet voorbij te laten gaan. Zo zijn de lezers van dit blad van hárte uitgenodigd. Kijk maar eens: www.inspiratiefestival-terschelling.nl.

Mathilde de Graaff is als predikant verbonden aan de Protestantse Gemeente ET-10 op Terschelling. Zij is lid van de redactie van Ouderlingenblad.


Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken