Menu

Premium

Gevonden!

Bij Exodus 32,7-14 en Lucas 15,1-10

Om te beginnen

Voorganger: Onze hulp in de naam van de Heer

Gemeente: die de hemel en de aarde gemaakt heeft.

Voorganger: De Heer laat ons nooit in de steek,

Kind: Hij zoekt ons en Hij roept ons,

Gemeente: en wij zijn door de Heer gevonden.

Kind: Zo toont de Heer steeds opnieuw zijn liefde

Voorganger: en zijn goedheid en vrede aan ons.

Gemeente :Amen.

Gesprek

Maak schaapjes in diverse kleuren, allemaal verschillend, bijvoorbeeld zo’n twintig stuks in totaal. Meer mag ook; het moet vooral niet te makkelijk zijn.

‘Wie kent het spelletje: wat is er weg? Dat gaan wij vanmorgen ook spelen. Ik heb hier twintig verschillende schaapjes; zie je de verschillen? Sommigen zijn anders van vorm of hebben een andere kleur vacht, of ze zijn gevlekt of gestippeld. Wie wil het proberen?’

Doe een kind een blinddoek om en haal dan één schaap weg. Het kind kan proberen het te raden. Lukt het niet, dan mag hij vragen stellen naar vorm, kleur enzovoort (alleen antwoorden met ja of nee). Als hij het gevonden heeft, dan kun je het wellicht nog iemand vragen.

Vraag ten slotte aan de deelnemers of ze blij waren dat ze het geraden hadden. Want daar gaat het verhaal over: dat gevonden is waar je naar op zoek was.

Prentenboek/spiegelverhaal

Bij Karel Eykman en Baukje Offringa zijn diverse (spiegel)verhalen van deze tekst te vinden. Of deze: Er is maar één Yep van Marieke ten Berge. Maar ook op YouTube zijn goede versies te vinden; zoek juist ook in de Engelse versies (The parable of the lost sheep).

Bij Exodus 32:7-14 en Lucas 15:1-10

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken