Menu

Premium

Kindermoment Romeinen 13:12

Een wandelaar op pad

Licht in het donker

De nacht loopt ten einde, de dag nadert al. Laten we ons daarom ontdoen van de praktijken van de duisternis en ons omgorden met de wapens van het licht.

Romeinen 13: 12

Nodig: nachtlampje voor een kind, kleine zaklampje en een grote zaklamp. Zorg voor een donkere zaal, indien mogelijk.

Laat de nachtlamp zien en bij voorkeur ook branden. Wie weet wat dit is? Dit nachtlampje wordt ’s nachts gebruikt in een kinderslaapkamer. Waarom wordt dat gebruikt? In de slaapkamer kan het heel donker zijn en het nachtlampje zorgt ervoor dat er dan meer licht is. Dat geeft een veilig gevoel.

En wat zou je kunnen gebruiken als je gaat kamperen en ’s nachts in het donker naar de wc moet? Dan kun je een zaklamp gebruiken. Laat het kleine zaklampje schijnen: Geeft dit veel licht? Nee, dan kun je beter een grotere zaklamp gebruiken. Laat de grote zaklamp schijnen. Deze geeft meer licht en dat is veel fijner.

Het donker is niet altijd fijn en je voelt je niet altijd veilig. Daarom doen we graag een lamp aan, zodat we meer kunnen zien.

In het Bijbelgedeelte van vandaag gaat het over donker en licht. Wij kunnen een lamp aanzetten om het licht te laten schijnen in het donker. Maar wist je dat er ook Licht is dat ín ons wil schijnen? Er is Iemand die heeft gezegd: Ik ben het Licht voor de wereld (Johannes 8:12). Dat is de Here Jezus. Hij wil ín ons schijnen en ons helpen om ook te schijnen voor andere mensen.

Liedsuggestie

  • Laat zo je licht maar schijnen (OTH 538)

  • This little light of mine

  • Youth for Christ Liedbundel 171

  • Ichthus Zangbundel 294

Bron

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken