Menu

Premium

Naar de hemel

Bij Lucas 24,49-53

Gesprek

Vraag de kinderen wat mensen bedoelen als ze zeggen dat iemand ‘naar de hemel’ is gegaan. Wat betekent ‘dood’? Hoe denken zij dat de hemel eruitziet? Let op dat de gemeente niet gaat lachen als een kind een kind-eigen antwoord geeft. Zeg iets als: ‘Het is best een moeilijk onderwerp. Niemand weet het antwoord, ik ook niet, dus elk antwoord is goed.’

Vertel als afsluiting dat Jezus ook naar de hemel is gegaan. Daar kun je verdrietig om zijn, omdat je Hem mist, maar ook heel blij, omdat de hemel een mooie plaats is, dicht bij God.

Verhaal

Sommige mensen zeggen dat je nooit meer op aarde komt, als je naar de hemel bent gegaan. Alleen Abel gelooft dat niet.

Abel is een klein, nieuwsgierig jongetje dat woont in een huisje, nét naast het huis van de leerlingen van Jezus. Hij heeft gezien hoe verdrietig die mannen waren, toen Jezus dood was gemaakt. Maar hij heeft nóg iets gezien… Hij heeft gezien dat Jezus op bezoek kwam nadat Hij eigenlijk al dood was. Dat klinkt raar, maar het voelde heel vertrouwd, dat Jezus weer in dat huis was.

Nu ligt Abel op zijn buik in het gras. Vlak voor zijn neus ziet hij Jezus en een paar van zijn vrienden. Ze nemen afscheid, want Jezus verdwijnt langzaam in de wolken.

Abel bedenkt net dat hij Jezus nu echt niet meer kan zien, als er een grote schaduw over hem heen valt. ‘Ja, ventje,’ klinkt een zware stem, ‘Jezus lijkt misschien dood en verdwenen, maar Hij leeft nog steeds. In ieder geval in mijn hart. En ik zal mensen laten zien wat Hij van ons wil.’ Abel probeert te snappen wat de man zegt, maar ineens voelt hij zich door de lucht vliegen. Met een ‘bonk’ landt hij op de schouders van de grote man. Samen rennen ze terug naar huis. Abel schatert van geluk. En even is het alsof Jezus zo weer langs kan komen.

Muzieksuggestie

Deze muziek kan in de dienst ten gehore gebracht worden, of bij gebrek aan musici eventueel worden afgespeeld.

Hellovan Adele, of ‘Wanneer zie ik jou terug’ van K3.

Laat een Nederlandse vertaling van de Engelse tekst meelopen via de beamer.

Bij Lucas 24:49-53

Wellicht ook interessant

Nieuwe boeken